Φάε καλό πρωινό για μια επιτυχημένη ΔΙΑΙΤΑ!!!

Καλό πρωινό επιτυχία στη δίαιτα
Μια νέα έρευνα ίσως έχει βρει την ιδανική λύση για όσους εγκαταλείπουν τη μία δίαιτα μετά την άλλη και ξαναπαίρνουν γρήγορα το βάρος που έχασαν. Καταναλώστε ένα καλό πρωινό πλούσιο σε υδατάνθρακες και πρωτεΐνες και στη συνέχεια περιορίστε τους υδατάνθρακες και τις θερμίδες για το υπόλοιπο της ημέρας, προτείνουν ερευνητές από το Hospital de Clinicas στο Καράκας, στη Βενεζουέλα και από το πανεπιστήμιο Κοινοπολιτείας της Βιρτζίνια, στο Ρίτσμοντ.

«Οι περισσότερες μελέτες έχουν δείξει ότι μια διατροφή πολύ χαμηλής περιεκτικότητας σε υδατάνθρακες δεν είναι η καλύτερη μέθοδος για την απώλεια βάρους »,

δήλωσε η Daniela Jakoubowicz, επικεφαλής της έρευνας. «Και αυτό γιατί μεγαλώνει τη λαχτάρα για υδατάνθρακες και επιβραδύνει το μεταβολισμό. Το αποτέλεσμα είναι μετά από μια σύντομη περίοδο απώλειας βάρους να παρατηρείται η επιστροφή στην παχυσαρκία.» Μόλις το 5 % των διατροφικών προγραμμάτων χαμηλής περιεκτικότητας σε υδατάνθρακες στέφονται με επιτυχία μετά από δύο χρόνια, σύμφωνα με την Jakubowicz. «Η συλλογική μελέτη επιστημόνων από τη Βενεζουέλα και τις ΗΠΑ», επεσήμανε η ίδια, «δείχνει ότι η μακροπρόθεσμη αποτελεσματικότητα μιας δίαιτας εξαρτάται από την ικανότητά της να μειώσει την όρεξη για υδατάνθρακες και να αυξήσει την αίσθηση πληρότητας».

Οι ερευνητές μελέτησαν 94 παχύσαρκες, σωματικά αδρανείς γυναίκες. Οι 46 από αυτές ακολούθησαν μια πολύ χαμηλή σε υδατάνθρακες διατροφή, που τους επέτρεπε να προσλαμβάνουν κατ 'ανώτατο όριο 1.085 θερμίδες την ημέρα. Η διατροφή αποτελούνταν από 17 γραμμάρια υδατάνθρακες, 51 γραμμάρια πρωτεΐνης και 78 γραμμάρια λίπους την ημέρα. Το μικρότερο γεύμα ήταν το πρωινό με μόλις 290 θερμίδες. Μπορούσαν να φάνε μόνο 7 γραμμάριαυδατάνθρακες (π.χ. ψωμί, φρούτα και δημητριακά) και 12 γραμμάρια πρωτεΐνης (π.χ. κρέας και αυγά) για πρωινό.
Οι υπόλοιπες 48 γυναίκες ακολούθησαν μια τροποποιημένη χαμηλή σε υδατάνθρακες διατροφή ή μια δίαιτα με πλούσιο πρωινό. Αυτή η ομάδα μπορούσε να προσλαμβάνει έως 1.240 θερμίδες την ημέρα, συμπεριλαμβανομένου ενός καλού πρωινού 610 θερμίδων και 58 γραμμαρίων υδατανθράκων, 47 γραμμαρίων πρωτεΐνης και 22 γραμμαρίων λίπους. Για το μεσημεριανό γεύμα οι θερμίδες μειώθηκαν στις 395 (34 γραμμάρια υδατάνθρακες, 28 γραμμάρια πρωτεΐνης, 13 γραμμάρια λίπους). Το δείπνο αντιστοιχούσε σε 235 θερμίδες (5, 18 και 26 γραμμάρια αντίστοιχα).

Για τους πρώτους τέσσερις μήνες της μελέτης, οι ερευνητές επικεντρώθηκαν στην απώλεια βάρους. Τα μέλη της ομάδας που ακολουθούσαν την πολύ χαμηλή σε υδατάνθρακες διατροφή έχασαν κατά μέσο όρο 13 κιλά, ενώ τα μέλη της ομάδας με την τροποποιημένη χαμηλή σε υδατάνθρακες δίαιτα έχασαν περίπου 10 κιλά κατά μέσο όρο. Ωστόσο το πιο ενδιαφέρον εύρημα ήταν ότι μετά από διάστημα οκτώ μηνών, η πρώτη ομάδα ανέκτησε κατά μέσο όρο 8 κιλά, ενώ η δεύτερη ομάδα συνέχισε να χάνει βάρος, χάνοντας κατά μέσο όρο άλλα 7.5 κιλά.

Οι γυναίκες που ακολούθησαν τη διατροφή που περιελάμβανε πλούσιο πρωινό έχασαν περισσότερο από το 21% του σωματικού τους βάρους, συγκριτικά με μόλις το 4,5% που έχασαν εκείνες που υποβλήθηκαν στη δίαιτα χαμηλών υδατανθράκων. Οι πρώτες ανέφεραν επίσης ότι ένιωθαν λιγότερη λαχτάρα για υδατάνθρακες και χαμηλότερα επίπεδα πείνας από τη δεύτερη ομάδα.
Σύμφωνα με την Jakubowicz η διατροφή που περιλαμβάνει ένα καλό πρωινό λειτουργεί επειδή ελέγχει την όρεξη καλύτερα και επιτρέπει περισσότερα φρούτα και λαχανικά και κατά συνέπεια περισσότερες φυτικές ίνες και βιταμίνες.
Τα ευρήματα της μελέτης παρουσιάστηκαν τον περασμένο Ιούνιο στη συνεδρίαση της Αμερικανικής Ενδοκρινολογικής Εταιρείας στο Σαν Φρανσίσκο.
Αν σας φάνηκε χρήσιμο μοιραστείτε το στα κοινωνικά δίκτυα!!!
Σας ευχαριστoύμε!!!



loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

eshop-myprotein

Αρχειοθηκη ιστολογιου