3ο Μέρος - Τα πάντα για τα συμπληρώματα ΠΡΩΤΕΙΝΗΣ!!!

Πληροφορίες σχετικά με τα συμπληρώματα πρωτεΐνης
Ποια είναι η καλύτερη ώρα για να πάρω ένα συμπλήρωμα πρωτεΐνης;
20 – 30 λεπτά μετά την προπόνηση ή στα μεσοδιαστήματα των γευμάτων. Σε κάθε περίπτωση η συνολική λήψη συμπληρωματικής πρωτεΐνης, ανά δόση και φορά, δεν θα πρέπει να ξεπερνά τα 25 με 30 γραμμάρια, υπολογίζοντας και την ποσότητα πρωτεΐνης που περιέχει το υγρό στο οποίο αναμιγνύουμε την πρωτεϊνούχα σκόνη (π.χ. το φρέσκο γάλα περιέχει 9,5 γραμμάρια πρωτεϊνών ανά ποτήρι)..
Έχουν παρενέργειες τα συμπληρώματα πρωτεϊνών;
Προβλήματα μπορούν να δημιουργηθούν από την υπερκατανάλωση τους (πάνω από 100 γραμμάρια συμπληρωματικής πρωτεΐνης καθημερινά και επί μεγάλο χρονικό διάστημα). Ποσότητες πρωτεϊνών πάνω από 3 – 3,5 γραμμαρίων ανά κιλό σωματικού βάρους (από τροφές μόνον ή από τροφές και συμπληρώματα) θα πρέπει γενικά να αποφεύγονται. Εάν η ποσότητα της προσλαμβανόμενης πρωτεΐνης είναι μεγαλύτερη από αυτή που χρειάζεται ή μπορεί να αφομοιώσει ο οργανισμός και λαμβάνεται για μεγάλο χρονικό διάστημα, τότε ένα μέρος της παραπανίσιας ποσότητας μετατρέπεται σε αμμωνία κι οργανικά οξέα που αποβάλλονται με τα ούρα κι ένα μέρος της αποθηκεύεται ως λίπος στα λιποκύτταρα. Οποιαδήποτε κατάχρηση στην πρόσληψη πρωτεϊνών, αλλάζει το ρυθμό του μεταβολισμού, προκαλώντας περισσότερη δουλειά σε συκώτι και νεφρά, χάσιμο ασβεστίου, νερού, βιταμινών και πρόωρη κόπωση. Η υπερκατανάλωση πρωτεϊνών είναι επιβαρυντικός παράγοντας για τη δημιουργία προβλημάτων στο συκώτι, στα νεφρά, για προβλήματα στις αρθρώσεις και στα οστά (δημιουργία ή πρόωρη εμφάνιση οστεοπόρωσης).

Πως μπορώ να μειώσω τις πιθανότητες παρενεργειών;
Πριν από όλα θα πρέπει να αποκλείσετε πρωτεϊνούχες σκόνες που σας «πειράζουν». Συνήθως αρκετοί είναι ευαίσθητοι στις πρωτεΐνες που περιέχουν κακάο ή βανίλια κι αρκετοί έχουν δυσανεξία στην γλουτένη των φυτικών πρωτεϊνών ή μειωμένη ανεκτικότητα στη μίξη χυμών και πρωτεΐνης . Σημαντικό είναι να ακολουθείτε αυστηρά τη δοσολογία που προτείνουν οι κατασκευαστές του προϊόντος που χρησιμοποιείτε. Ακόμα καλύτερα, χρησιμοποιείστε πρωτεϊνούχα συμπληρώματα μόνον αν σας τα συστήσει ο ιατρός σας ή ειδικός διαιτολόγος και πάντα κάτω από την προϋπόθεση ότι ασκείστε συστηματικά και τρώτε σωστά βάση προγραμματισμένου διαιτολογίου. Όταν αυξάνετε τη λήψη πρωτεϊνών στη διατροφή πρέπει να αυξήσετε τις ποσότητες νερού που παίρνετε.

Επιπλέον πρέπει να προσθέσετε στη διατροφή σας περισσότερο ασβέστιο και βιταμίνες Β και C, από τροφές ή / και συμπληρώματα. Σε ορισμένες περιπτώσεις είναι καλό να αποφεύγονται τα παγωμένα ροφήματα πρωτεΐνης με άδειο στομάχι, γιατί υπάρχει η πιθανότητα να προκληθούν διάρροιες και στομαχόπονοι. Αν έχετε δυσανεξία στο γάλα, αποφύγετε την προσθήκη πρωτεϊνών σε αυτό ή τις πρωτεΐνες που περιέχουν λακτόζη χωρίς να περιέχουν το ένζυμο λακτάση. Σε κάθε περίπτωση αποφύγετε τις «πρωτεΐνες» που είναι «εμπλουτισμένες» με υπερβολικές δόσεις μικροθρεπτικών συστατικών (βιταμίνες, μέταλλα) και βότανα αγνώστου δράσης, αποτελεσμάτων και παρενεργειών.
Διαβάστε επίσης:
4ο Μέρος - Τα πάντα για τα συμπληρώματα ΠΡΩΤΕΙΝΗΣ!!!

πηγη:http://health-beauty-internet.blogspot.gr
Αν σας φάνηκε χρήσιμο μοιραστείτε το στα κοινωνικά δίκτυα!!!
Σας ευχαριστoύμε!!!



loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

eshop-myprotein

Αρχειοθηκη ιστολογιου