Διατροφή για γράμμωση!!!

Διατροφή για γράμμωση

Στην προσπάθεια χτισίματος μυών η γυμναστική είναι μόνο η μισή μάχη. Η άλλη μισή είναι η σωστή δίαιτα. Αν θέλετε να μάθετε πώς λειτουργεί η διατροφή για γράμμωση και τον πιο αποτελεσματικό τρόπο για να πετύχετε την ανάδειξη του σώματος σας μετά από πολλές ώρες προπόνησης, τότε βρίσκεστε στο σωστό μέρος!!!


Χωρίς τη σωστή διατροφή για γράμμωση είναι πραγματικά πάρα πολύ δύσκολο να μπορέσετε να δείξετε τους ανεπτυγμένους μύες σας κάνοντας μόνο τις απαραίτητες ασκήσεις στο γυμναστήριο. Η γυμναστική με βάρη είναι το ερέθισμα ώστε να αρχίσει το σώμα σας να φτιάχνει μυϊκό ιστό, αλλά χωρίς τις απαραίτητες πρωτεΐνες μέσα από μια προσεχτικά σχεδιασμένη διατροφή για γράμμωση, ο αγώνας σας πάει χαμένος.
Είναι λοιπόν πολύ σημαντικό να σιγουρευτείτε ότι παρέχετε στο σώμα σας τα απαραίτητα διατροφικά στοιχεία που χρειάζεται για να πετύχετε το μυώδες και γραμμωμένο look που επιθυμείτε. Οι παρακάτω είναι 5 βασικές τροφές και συμβουλές που σας βοηθήσουν να καταλάβετε τι ακριβώς χρειάζεστε και να αρχίσετε να προγραμματίζετε καλύτερα τη δίαιτα σας εύκολα και αποτελεσματικά.
1. Άπαχο κρέας. Είναι πλούσια πηγή πρωτεΐνης και είναι η βασική τροφή για να χτίσετε ακόμα περισσότερη μυϊκή μάζα ή να συντηρήσετε την υπάρχουσα. Κρεατικά όπως οι μοσχαρίσιες μπριζόλες είναι ανέκαθεν η πρώτη επιλογή όλων των αναγνωρισμένων ειδικών του bodybuilding εδώ και χρόνια. Πρέπει να προσέξετε βέβαια στην επιλογή των κρεάτων. Αποφύγετε τα λιπαρά κομμάτια κρέατος, γιατί βάζετε χειρόφρενο στην προσπάθεια σας να πετύχετε ένα γραμμωμένο σώμα.
2. Φυτικές ίνες. Οι τροφές με μεγάλη περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες είναι εδώ και πολλά χρόνια αναγνωρισμένες για τη σημαντική τους βοήθεια στην απώλεια σωματικού βάρους και αποτελούν την πρώτη επιλογή όσων προσπαθούν να πετύχουν ένα γρήγορο αδυνάτισμα. Πρώτα από όλα, οι φυτικές ίνες προστατεύουν το σώμα από την υπερβολική λήψη λιπών. Επίσης βοηθούν στη διατήρηση χαμηλών επιπέδων χοληστερόλης –κάτι που χρειάζεστε σε μια διατροφή για γράμμωση με περισσότερο κρέας από ότι στις συνηθισμένες δίαιτες- και είναι πηγή σύνθετων –αργών στο μεταβολισμό- υδατανθράκων.
Μερικά παραδείγματα τροφών πλούσιων σε φυτικές ίνες σε μια διατροφή για γράμμωση είναι: Φρούτα, λαχανικά, δημητριακά (το κουάκερ είναι πραγματικός θησαυρός) και γενικώς τα προϊόντα ολικής αλέσεως.
3. Νερό. Οι περισσότεροι επαγγελματίες bodybuilders πηγαίνουν σε διατροφολόγους με σκοπό να αφυδατώσουν το σώμα τους ώστε να δείξουν ακόμα πιο έντονη και εντυπωσιακή γράμμωση. Αυτό όμως είναι κάτι που δεν βοηθά στην προετοιμασία της γράμμωσης σας, αλλά μια πρακτική που χρησιμοποιείται 1-2 μέρες πριν την εμφάνιση τους σε ένα διαγωνισμό. Σε όλη την υπόλοιπη περίοδο προετοιμασίας χρειάζονται τεράστιες ποσότητες νερού, ώστε να βοηθήσετε το χημείο του σώματος σας να εκτελεί απροβλημάτιστα τις εργασίες που απαιτούνται για τη βελτίωση του.
4. Σόγια. Η σόγια είναι μια καταπληκτική πηγή πρωτεΐνης με ιδιαίτερα χαμηλή περιεκτικότητα σε λίπη. Η ποσοστά της σε χοληστερόλη είναι σχεδόν ανύπαρκτη! Στην αμερικανική κοινότητα των αθλητών με βάρη, ή σόγια θεωρείται ο προστάτης της μυϊκής μας μάζας.
Η σόγια είναι φθηνή στην αγορά, μπορείτε πλέον να τη βρείτε σε διάφορες μορφές σε όλα τα μεγάλα σούπερ μάρκετ και είναι εύκολη στη χρήση σε μαγειρικές ή ζαχαροπλαστικές επιλογές.
5. Ασπράδια αυγών. Η πρωτεΐνη των αυγών βρίσκεται κυρίως στα ασπράδια τους και είναι μια από τις πιο χαρακτηριστικές τροφές που πρέπει να περιέχει μια διατροφή για γράμμωση. Η χοληστερόλη από την άλλη υπάρχει αποκλειστικά στον κρόκο. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να τρώτε όσα ασπράδια θέλετε, χωρίς τον παραμικρό κίνδυνο να επιβαρυνθείτε με χοληστερίνη, που τη σημερινή εποχή κρύβεται στα περισσότερα γεύματα μας και είναι δύσκολο να ελεγχθεί. Μπορείτε δηλαδή να απολαύσετε μια ομελέτα με 1 ολόκληρο αυγό και 4 ασπράδια ή να βρείτε την αναλογία που σας αρέσει περισσότερο.
Καλή αρχή στην προσπάθεια σας να αναδείξετε το σώμα που εργαστήκατε σκληρά να χτίσετε μέρα με την μέρα στο γυμναστήριο.
πηγή:easydiet4u.com
Αν σας φάνηκε χρήσιμο μοιραστείτε το στα κοινωνικά δίκτυα!!!
Σας ευχαριστoύμε!!!


loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

eshop-myprotein

Αρχειοθηκη ιστολογιου