10 τροφές για λάμψη,προστασία και ΑΝΤΙΓΗΡΑΝΣΗ το καλοκαίρι!!!

Προστασία αντιγήρανση καλοκαίρι
Ο ήλιος, οι υψηλές θερμοκρασίες, η αφυδάτωση και η ελλιπής διατροφή στέκονται εμπόδια σε αυτή μας την προσπάθεια. Παρακάτω θα βρεις τις 10 καλύτερες τροφές για να αποκτήσεις μια ασπίδα προστασίας και αντιγήρανσης αποκτώντας λαμπερή και υγιή επιδερμίδα, αλλά και μαλλιά και νύχια.

1. Καρύδια: από τους καλύτερους καρπούς αφού μας δίνουν τα απαραίτητα λιπαρά οξέα ω-3 και ω-6, βιταμίνη Ε και ασβέστιο.

2. Κράνα: (κράνμπερυ) και γενικά τα φρούτα του δάσους: είναι μια «βόμβα» αντιοξειδωτικών και βοηθούν στην ανάπλαση των κυττάρων της επιδερμίδας.

3. Σολομός: είναι το ψάρι που θα σε βοηθήσει να διατηρείς λαμπερή την επιδερμίδα σου χάρη στα ω-3 και ω-6 που περιέχει, και μπορεί να συμβάλει στην καταπολέμηση των δερματικών παθήσεων.

4. Σαρδέλες: πηγή βιταμίνης D, ασβεστίου και φωσφόρου παίζει σημαντικό ρόλο στην καλή υγεία των οστών και των δοντιών.

5. Αυγά: οι πρωτεΐνες τους είναι ότι χρειάζεται για την ελαστικότητα της επιδερμίδας αλλά και για τα μαλλιά που ταλαιπωρούνται ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες.

6. Μπρόκολο: θεωρείται το καλύτερο λαχανικό αφού περιέχει ασβέστιο, β- καροτίνη, βιταμίνη C και σουλφοραμάνη, η οποία πιθανόν να προστατεύει τα κύτταρα του ματιού από την υπεριώδη ακτινοβολία.

7. Πράσινο τσάι: πλούσιο σε κατεχίνες, και όπλο ενάντια στην πρόωρη γήρανση των κυττάρων. 2 ποτήρια την ημέρα έχουν σημαντικά οφέλη για την υγεία και βοηθούν στην θεραπεία των ηλιακών εγκαυμάτων.

8. Ρόδι: προστατεύει από τη πρόωρη εμφάνιση των ρυτίδων και βοηθάει στην παραγωγή κολλαγόνου.

9. Γιαούρτι: αποτελεί βασική πηγή ασβεστίου και κρατάει σε άψογη κατάσταση τα δόντια, τα μαλλιά και τα νύχια μας. Προστατεύει από τους μύκητες που εύκολα μας προσβάλλουν το καλοκαίρι...

10. Ελαιόλαδο: η βιταμίνη Ε που περιέχει είναι η αιτία που το κάνει να είναι βασικό συστατικό στα περισσότερα καλλυντικά ενώ χρησιμοποιείται από τα αρχαία χρόνια για λόγους αισθητικής.
πηγη:dietup.gr
Αν σας φάνηκε χρήσιμο μοιραστείτε το στα κοινωνικά δίκτυα!!!
Σας ευχαριστoύμε!!!


loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

eshop-myprotein

Αρχειοθηκη ιστολογιου