Οι καλύτερες συμβουλές για καλή υγεία!!!

Οι καλύτερες συμβουλές για καλή υγεία!!!
Η καλή υγεία δε θέλει κόπο, θέλει τρόπο! Δώσε προσοχή στις συμβουλές που ακολουθούν και μάθε πόσο εύκολα διαμορφώνεις τη ζωή σου καλύτερη από ποτέ!!
1. Μάθε να ξεχωρίζεις τα λιπαρά Τα τρανς λιπαρά είναι ο υπ’ αριθμόν 1 ένοχος για τις περισσότερες παθήσεις της καρδιάς. Απόφυγε τα. Στις ετικέτες των συσκευασιών θα τα βρεις ως «μερικώς υδρογονωμένα έλαια».
2. Κράτα το βάρος σου σταθερό Επιπλέον κιλά συνεπάγονται και περισσότερους κινδύνους για την υγεία – ιδιαίτερα αν τα κιλά αυτά συσσωρεύονται στον άνω κορμό.

3. Κόψε το κάπνισμα Το τσιγάρο δεν είναι ένα trendy αξεσουάρ – αποτελεί τη νούμερο 1 αιτία θανάτου από καρκίνο σε άντρες και γυναίκες Τα καλά νέα για το γυναικείο πληθυσμό είναι ότι τα ποσοστά καρκίνου του πνεύμονα στις γυναίκες άρχισαν να σταθεροποιούνται μετά από σειρά ετών ανοδικής πορείας.
4. Κάνε μαστογραφία Σε γενικές γραμμές, για να ψηλαφίσεις με τα δάχτυλα έναν όγκο στο στήθος σου θα πρέπει να έχει διάμετρο τουλάχιστον 1 εκατοστό – κάτι σαν μεγάλο μπιζέλι. Η μαστογραφία ανιχνεύει όγκους με διάμετρο μόλις 1 χιλιοστό – δηλαδή 10 φορές μικρότερους.
ΣΗΜΕΙΩΣΕ ΟΤΙ: Σήμερα, πλέον, υπάρχουν και οι ψηφιακές μαστογραφίες. Είτε επιλέξεις ψηφιακή είτε συμβατική, αυτό που έχει σημασία, αν έχεις περάσει την ηλικία των 40, είναι να κάνεις μία μαστογραφία το χρόνο και να βρεις ένα γιατρό της εμπιστοσύνης σου, ικανό να διαβάσει τα αποτελέσματα.
5. Ανάτρεξε στο ιστορικό της οικογένειάς σου, για να μάθεις αν διατρέχεις αυξημένο κίνδυνο για συγκεκριμένες ασθένειες, έτσι ώστε να λάβεις προληπτικά μέτρα, όπως η δίαιτα με χαμηλά λιπαρά ή η τακτική άσκηση, τα οποία θα σε βοηθήσουν να ανατρέψεις τα προγνωστικά.
ΣΗΜΕΙΩΣΕ ΟΤΙ: Ασθένειες όπως ο καρκίνος του στήθους ή του εντέρου, οι καρδιοπάθειες, τα εγκεφαλικά, ο διαβήτης και η κατάθλιψη συνδέονται σε μεγάλο βαθμό με την κληρονομικότητα.
6. Έλεγξε το σώμα σου Δώσε προσοχή σε ύποπτες ελιές για να προλάβεις τον καρκίνο του δέρματος πριν εξελιχθεί. Επισκέψου αμέσως το δερματολόγο αν παρατηρήσεις ότι κάποια παρουσιάζει ασύμμετρες ή τραχιές πλευρές, εμφάνισε αλλαγή στο χρώμα της ή διάμετρο μεγαλύτερη από αυτήν ενός απλού μολυβιού.
7. Προστάτευσε το δέρμα σου Είτε κατευθύνεσαι προς την παραλία είτε προς το γραφείο, να απλώνεις πάντα στο δέρμα σου αντηλιακό με δείκτη προστασίας τουλάχιστον 15. Ο καρκίνος του δέρματος είναι η συχνότερη μορφή καρκίνου και τα σενάρια για «ασφαλές μαύρισμα» απλώς ψέματα.
8. Κλείσε το κινητό Την ώρα που οδηγείς απενεργοποίησέ το. Στις έρευνες επισημαίνεται ότι οι πιθανότητες ατυχήματος αυξάνονται κατακόρυφα όταν μιλάς στο τηλέφωνο. Εάν δεν μπορείς να το αποφύγεις, σταμάτησε δεξιά και χρησιμοποίησε το διακόπτη alarm, πριν ασχοληθείς με οτιδήποτε άλλο.  
Γιώργος Εμμανουηλίδης
πηγή:http://health-beauty-internet.blogspot.gr
Αν σας φάνηκε χρήσιμο μοιραστείτε το στα κοινωνικά δίκτυα!!!
Σας ευχαριστoύμε!!!
Georgemman YouTube Channel

loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

eshop-myprotein

Αρχειοθηκη ιστολογιου