Διατροφή δέρματος-Αντιγηραντική φροντίδα!!!

Ομορφιά και αντιγήρανση δέρματος
Στρατηγικές για το πρόσωπο και το σώμα , για να γλιτώσεις από τις περιβαλλοντικές επιθέσεις.
Το σενάριο είναι απλό: όταν η επιδερμίδα του προσώπου ταλαιπωρείται από ξηρότητα , δείχνει πιο γερασμένη και ρυτιδιασμένη. Ενώ οι απαλυντικές κρέμες μπορεί να πάρουν μήνες να δουλέψουν, οι ενυδατικές κρέμες με τα σωστά συστατικά απαλύνουν τις γραμμές πιο γρήγορα και βελτιώνουν άμεσα την ποιότητα της επιδερμίδας. Ωστόσο ο χειμώνας θέλει στρατηγική για να αντιμετωπίσεις τα σημάδια του κρύου. 
  • Να πλένεις το πρόσωπο σου το πρωί με ένα καθαριστικό , το οποίο να περιέχει AHA (όπως το γλυκολικό οξύ), για να αποσπάσεις τα νεκρά κύτταρα που συσσωρεύονται στην επιφάνεια της επιδερμίδας και της προσδίδουν θαμπή όψη.
  •  Για να διατηρήσεις την επιδερμίδα σου ενυδατωμένη, χρησιμοποίησε ενυδατική κρέμα δύο φορές την ημέρα. Επιπλέον, για να ελέγξεις τη φωτογήρανση είναι απαραίτητο να χρησιμοποιείς κάποια με αντηλιακά φίλτρα με SPF 15 , δώσε έμφαση στα μάτια.
  • Ενα καλό Lip Balm προστατεύει πάντα από τα σκασίματα των χειλιών. Εάν είσαι φαν των σπορ σε εξωτερικό χώρο, επίλεξε ένα με αντηλιακά φίλτρα.
  • Να αποφεύγεις τις εναλλαγές της θερμοκρασίας από το ζεστό στο κρύο αλλά και την έκθεση της επιδερμίδας σου στον αέρα, επειδή επιδεινώνεις την αφυδάτωση. Για προστασία από τις περιβαλλοντολογικές επιθέσεις, χρησιμοποίησε αντιοξειδωτική κρέμα , που θα περιέχει συστατικά, όπως πράσινο ή άσπρο τσάι, idebenone (αντιοξειδωτικό), βιταμίνη C και Ε, συνένζυμοQ10.
  • Τα βράδια να καθαρίζεις το πρόσωπό σου με ένα απαλό καθαριστικό. Για να ενισχύσεις τη λειτουργία της αναγέννησης των κυττάρων και την παραγωγή κολλαγόνου είναι απαραίτητη η εφαρμογή προϊόντων με ρετινόλη στη σύνθεσή τους.
Νεανικό σώμα: Ξηρή επιδερμίδα
Το δέρμα χάνει καθημερινά κατά μέσο όρο οκτώ κ.εκ. νερό , χωρίς να έχουμε υπολογίσει τις επιθέσεις του περιβάλλοντος, όπως τον αέρα, αλλά και την αυξημένη θερμοκρασία του κλιματισμού, που συμβάλλει στην εξάτμιση της επιδερμικής υγρασίας. Το να προσφέρεις λίγη επιπλέον ενυδάτωση δεν λύνει το πρόβλημα. Το σώμα σου χρειάζεται επιπλέον προστασία.
  • Μπορείς να προσφέρεις σημαντική βοήθεια στο δέρμα σου ελαχιστοποιώντας στα 15 λεπτά το χρόνο που κάνεις μπάνιο. Το νερό αποσπά από την επιφάνεια της επιδερμίδας σου τα προστατευτικά λιπίδια της, που είναι σχεδιασμένα για να εμποδίζουν την απώλεια υγρασίας. Για τον ίδιο ακριβώς λόγο ξεκίνα σταδιακά να μειώνεις τη θερμοκρασία του νερού, μέχρι να φτάσει στους 36,6° c.
  • Οι μυστικές συνταγές της Κλεοπάτρας για εκθαμβωτική ΟΜΟΡΦΙΑ !!!

πηγη: menshealth.gr
Αν σας φάνηκε χρήσιμο μοιραστείτε το στα κοινωνικά δίκτυα!!!
Σας ευχαριστoύμε!!!
Georgemman YouTube Channel

loading...

2 σχόλια:

  1. Καταπληκτικό άρθρο για μένα που έχω ξηρή επιδερμίδα με βοήθησες πολύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να είσαι καλά!!!Χαίρομαι που σου φάνηκε χρήσιμο το άρθρο....μείνε σε επαφή έρχονται πολλά και χρήσιμα!!!
    Υγεία,διατροφή,αθλητισμός,αδυνάτισμα,ομορφιά http://www.loseweight-dontwait.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή

eshop-myprotein

Αρχειοθηκη ιστολογιου