Tips για να διατηρήσεις το βάρος σου μετά την δίαιτα!!!

Tips διατήρησεις του βάρους σου

 Tips διατήρησεις του βάρους σου!!!

Τώρα το γνωρίζεις. Όσο δύσκολη είναι η προσπάθεια να χάσεις βάρος , ακόμη πιο δύσκολη είναι η διαδικασία να διατηρηθείς στα κιλά σου. Μπορεί να μην υπάρχουν μαγικές συνταγές, υπάρχουν όμως έξυπνες συμβουλές που θα κάνουν την προσπάθεια ρουτίνα. Δηλαδή, συνήθεια που θα διώξει μακριά τον εφιάλτη της ζυγαριάς χωρίς άγχος και αγωνία.

Ο διαιτολόγος διατροφολόγος Νικόλαος Κριαρας σου δίνει τις 20 πιο σημαντικές συμβουλές για να παραμείνεις στα κιλά που πρέπει:

1. Όλα ή τίποτα... μόνο στον έρωτα. Στο φαγητό δεν έχει αποτέλεσμα. Η νηστεία δεν είναι ο καλύτερος τρόπος για να χάσεις βάρος. Φρόντισε να τρως αρκετά, ρυθμίζοντας την πρόσληψη θερμίδων ανάλογα με τις ανάγκες σου.

Θυμήσου: Η μέση ημερίσια πρόληψη θερμίδων για μια γυναίκα είναι 2000 θερμίδες.

2. Φρούτα, το υγιεινό σνακ . Κόψε τα φρούτα που σου αρέσουν σε μικρά κομματάκια - κατά προτίμηση φρούτα εποχής - και αντικατάστησέ τα με άλλα ανθυγιεινά σνακ, όπως πατατάκια, γαριδάκια ή γλυκά με πολλά λιπαρά.

3. Άσε το βάζο στο ντουλάπι. Απόφυγε να τρως τα σνακ από το βάζο, γιατί θα χάσεις το μέτρο και δεν θα ξέρεις πόσο έχεις καταναλώσει. Πάρε ένα πιάτο και βάλε το φαγητό σου εκεί.

4. Το μαύρο είναι το χρώμα σου... Όλοι θέλουμε να τρώμε και λίγο ψωμί με το φαγητό μας. Επίλεξε ολικής άλεσης για καλύτερα αποτελέσματα.

5. Διάβασε τις συσκευασίες. Όλα τα τρόφιμα έχουν πλέον αναλυτική περιγραφή της σύνθεσής τους. Διάβασέ τες προσεκτικά και απόφυγε εκείνα τα τρόφιμα που περιέχουν περισσότερο από 10% λίπος.

6. "Αγαπητό μου ημερολόγιο, εχθές έφαγα μια λαχταριστή κρέπα". Κράτα ημερολόγιο διατροφής. Έστω για 2 εβδομάδες, προκειμένου να εντοπίσεις "ατασθαλείες" και να τις διορθώσεις.

7. Τι είναι το... βούτυρο στο ψωμί σου; Επειδή το βούτυρο έχει κορεσμένα λιπαρά , ιδιαίτερα επιβλαβή για την υγεία, αντικατάστησέ το με κάποιο με χαμηλά λιπαρά. Μπορείς ακόμη και να το αποφύγεις επιλέγοντας φυτική μαργαρίνη.

8. Νερό : μόνιμο "αξεσουάρ" στην τσάντα σου. Πάρε ένα μπουκάλι νερό μαζί σου όπου κι αν πας. Η ενυδάτωση του οργανισμού είναι πολύ σημαντική, ενώ παράλληλα με αυτόν τον τρόπο θα αποφύγεις πειρασμούς ανθρακούχων και άλλων ποτών με υπερβολική ζάχαρη.

9. Προσπάθησε να κάνεις αποτοξίνωση, για αφαιρέσεις τις τοξίνες από το σώμα. Κάνε κλικ εδώ για να δεις ένα πρόγραμμα διατροφής 6 ημερών που θα σε βοηθήσει να αποβάλεις τις τοξίνες.

10. Snack για πρόληψη... Είναι μια πολύ καλή επιλογή για να μην το παρακάνεις στο μεσημεριανό ή το βραδινό και να ξέρεις πως έφαγες όσο πρέπει. Κάνε κλικ εδώ και πάρε ιδέες για σνακ με λιγότερες από 80 θερμίδες.

11. Η ισχύς εν τη ενώση. Ο καλύτερος σύμμαχος στη διατροφή είναι ένας καλός φίλος. Ακόμη και μια συνάδελφος με την οποία περνάτε μεγάλο μέρος της ημέρας μαζί. Ο ένας θα παρακινεί τον άλλο και αντί για... σουβλάκι θα επιλέγετε νόστιμες και χορταστικές σαλάτες.

12. Ενημερώσου. Διαβάζεις καθημερινά στο TLIFE για τις συνήθειες που κάνουν κακό στην γραμμή σου. Π.χ Αν σου άρεσει να τσιμπολογάς πριν το γυμναστήριο μάλλον θα πρέπει να αλλάξεις συνήθειες! Κάνε κλικ εδώ για να δεις τα 10 πιο σημαντικά λάθη που μπορείς να αποφύγεις.

13. Άφθονο νερό. Εκτός από την ενυδάτωση, το νερό είναι σύμμαχος και στη σιλουέτα σου, ενώ προστατεύει από δεκάδες ασθένειες.

14. Λαχανικά ναι, νερόβραστα όχι! Τα λαχανικά έχουν λίγες θερμίδες, αλλά δεν πρέπει να βράζουν υπερβολικά, διότι η περιεκτικότητά τους σε θρεπτικά συστατικά μπορεί να αλλάξει.

15. Το μέγεθος... δεν μετρά. Πάντα φρόντιζε να επιλέγεις το πιάτο με την μικρότερη μερίδα στο αγαπημένο σου εστιατόριο.

16. Tα gadget της κουζίνας που θα κάνουν τη διαφορά. Αν δεν έχεις ακόμη αποχυμωτή ή μπλέντερ στο σπίτι σου καλό είναι να προμηθευτείς έναν. Κάνε τους δικούς σου γευστικούς συνδυασμούς και μην ξεχνάς τα λαχανικά, τα οποία κάνουν πολύ εύγευστους και θρεπτικούς χυμούς. Ειναι πλούσια σε βιταμίνες και έχουν λιγότερη φρουκτόζη.

17. Βούρτσισε τα δόντια σου πάντα μετά τα γεύματα.

18. Πες ναι στη σοκολάτα . Αρκεί να κάνεις τη σωστή επιλογή. Αν θέλεις λοιπόν να φας σοκολάτα διάλεξε εκείνη με τη μικρότερη περιεκτικότητα σε λιπαρά. Κατα προτίμηση μαύρη σοκολάτα.

19. Το μυστικό των ξηρών καρπών. Δίνουν πολλές πρωτεΐνες και επίσης μειώνουν την λαχτάρα για γλυκά.

20. Ο σωστός τρόπος μαγειρέματος. Όποια συνταγή κι αν ετοιμάσεις προτίμησε να περιλαμβάνει βραστές ή ψητές τροφές και όχι τηγανιτές.


πηγη:tlife.gr
Αν σας φάνηκε χρήσιμο μοιραστείτε το στα κοινωνικά δίκτυα!!!
Σας ευχαριστoύμε!!!
Georgemman YouTube Channel

loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

eshop-myprotein

Αρχειοθηκη ιστολογιου