Ισοτονικά διαλύματα!!!

Ισοτονικά διαλύματα
Κατά την ποδηλασία, τα χαμένα υγρά (μέσω του ιδρώτα) δεν πρέπει να αντικαθίστανται μόνο από νερό διότι εκτός από το νερό χάνουμε και άλλα αναγκαία για τον οργανισμό συστατικά. Τα διάφορα ποτά ενέργειας (Energy drinks ή ισοτονικά διαλύματα ) είναι τα καλύτερα διότι περιέχουν ηλεκτρολύτες και άλλα συστατικά που χάνονται μέσω του ιδρώτα.


Βρείτε τη γεύση που σας αρέσει
Τα ισοτονικά διαλύματα επίσης παρέχουν τον οργανισμό μας με τους αναγκαίους υδατάνθρακες που χρειάζονται οι μύες μας κατά την άσκηση. Πρέπει όμως ένα ισοτονικό διάλυμα να σας αρέσει και στη γεύση. Ο λόγος είναι ότι αν σας αρέσει θα πίνετε περισσότερο, ενώ αν δεν σας αρέσει δεν θα πίνετε όσο χρειάζεται (ή και καθόλου) ώστε να καλύψετε τις ανάγκες του οργανισμού σας.
Αν έχετε δύο παγούρια νερού και στα δύο έχετε ισοτονικά διαλύματα, σιγουρευτείτε ότι στο δεύτερο παγούρι η συμπύκνωση του διαλύματός σας είναι χαμηλότερη. Με άλλα λόγια βάλτε περισσότερο νερό στο διάλυμα του ποτού σας γιατί όσο κουράζεστε περισσότερο κατά την άσκηση και η θερμοκρασία τους σώματός σας ανεβαίνει, θα προτιμήσετε περισσότερο νερό και λιγότερη ζάχαρη. Επίσης, πολύ σημαντικό είναι όταν προπονείστε έντονα να κρατάτε και πάλι την συμπύκνωση του διαλύματός σας χαμηλή. Η υψηλή συμπύκνωση του διαλύματος μπορεί να επιφέρει στομαχική αναστάτωση όπως επίσης να εμποδίσει την απαραίτητη απορρόφηση του νερού από τον οργανισμό.
Αν ετοιμάζεστε για κάποιον αγώνα, καλό θα ήταν να δοκιμάσετε κατά την περίοδο της προετοιμασίας σας διάφορα ισοτονικά διαλύματα ώστε να βρείτε πιο είναι το πιο συμβατό με τον οργανισμό σας. Με αυτόν τον τρόπο, κατά τη διάρκεια του αγώνα, θα πίνετε κάτι που είναι από τη μια αποτελεσματικό και από την άλλη θα αποφύγετε πιθανές στομαχικές διαταραχές ή κράμπες.
Μετρήστε τα επίπεδα ενυδάτωσής σας
Για να σιγουρευτείτε ότι είστε κατάλληλα ενυδατωμένοι πρίν από ένα ποδηλατικό αγώνα, ελέγξτε τα ούρα σας. Το χρώμα τους θα πρέπει να είναι ανοιχτό κίτρινο ή διάφανο/λευκό. Πολύ κίτρινα, ή με έντονη οσμή ούρα είναι ενδεικτικό της έλλειψης υγρών του οργανισμού και υπενθύμιση ότι πρέπει να πιείτε μερικά ποτήρια νερό. Εδώ θα πρέπει να σημειώσουμε ότι η χρήση διαφόρων βιταμινών, συνήθως με τη μορφή χαπιών μπορεί επίσης να επηρεάσει το χρώμα των ούρων. Μια τελευταία ένδειξη της καλής ενυδάτωσης του σώματός μας είναι αν το βράδυ πριν από τον αγώνα θα σηκωθούμε να ουρήσουμε.
Κρατήστε το νερό σας δροσερό
Όταν η θερμοκρασία αρχίζει και ανεβαίνει, τα παγούρια-θερμοί βοηθάνε να κρατήσουν το νερό μας δροσερό, το οποίο με τη σειρά του βοηθάει να κρατήσει τη θερμοκρασία του σώματός μας χαμηλή. Μπορείτε επίσης, το προηγούμενο βράδυ του αγώνα να γεμίσετε μέχρι τη μέση και να βάλετε το παγούρι του νερού στην κατάψυξη του ψυγείου σας. Με αυτόν τον τρόπο όταν θα γεμίσετε την επόμενη μέρα το παγούρι σας με νερό (ή ισοτονικό διάλυμα), ο πάγος στο κάτω μέρος του παγουριού θα κρατήσει το νερό σας δροσερό για κάποιο χρονικό διάστημα.

Γιώργος Εμμανουηλίδης
πηγή:http://health-beauty-internet.blogspot.gr
Αν σας φάνηκε χρήσιμο μοιραστείτε το στα κοινωνικά δίκτυα!!!
Σας ευχαριστoύμε!!!
Georgemman YouTube Channel

loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

eshop-myprotein

Αρχειοθηκη ιστολογιου