Αυτές οι SUPER τροφές καίνε σωματικό λίπος!!!

Τροφές που καίνε λίπος
Υπάρχουν τροφές που αντί να μας...προσθέτουν θερμίδες, μάς αφαιρούν κιλά ; Οι θερμογόνες τροφές θα σας κάνουν να αγαπήσετε ξανά τη ζυγαριά!
Το σενάριο λίγο έως πολύ θα σας φαίνεται γνώριμο. Τρώτε σαν πουλάκι αναμένοντας εντυπωσιακά αποτελέσματα μετά την άνοδο στη ζυγαριά. Όμως, ή ο δείκτης της ζυγαριάς έχει χαλάσει ή εσείς δεν κάνετε κάτι σωστά καθώς ενώ έχετε λιμοκτονήσει, δεν έχετε χάσει ούτε γραμμάριο...

Σταματήστε τις εξαντλητικές δίαιτες και τη διατροφή με...σκέτο νερό και εντάξτε στο διαιτολόγιό σας τις λεγόμενες «θερμογόνες» τροφές που έχουν τη μοναδική ικανότητα να μας χορταίνουν χωρίς να μας προσθέτουν περιττά κιλά . Δείτε πως ακριβώς γίνεται αυτό.
Κάθε φορά που τρώμε, προσθέτουμε στο σώμα μας κάποιες θερμίδες, οι οποίες αποβάλλονται με τις καύσεις που κάνουμε. Ωστόσο, με την κατανάλωση τροφής, ενεργοποιείται ο μεταβολισμός, αναγκάζοντάς μας να κάνουμε περισσότερες καύσεις, οι οποίες διεγείρουν τη θερμογένεση και προκαλούν άνοδο της σωματικής μας θερμοκρασίας, που ο οργανισμός εκλαμβάνει ως «απειλή».
Ως άμυνα για την εν λόγω «απειλή», ο οργανισμός θέλοντας να επαναφέρει την θερμοκρασία του σώματος στα φυσιολογικά επίπεδα, ενεργοποιεί τη θερμόλυση και αποβάλλει θερμότητα και επομένως θερμίδες προς το περιβάλλον.
Αδυνατίστε...τρώγοντας!
Μα είναι δυνατόν, θα αναρωτηθείτε; Να αδυνατίζουμε όταν τρώμε περισσότερο και όταν δεν βάζουμε μπουκιά στο στόμα μας, να μην χάνουμε ούτε γραμμάριο; Και όμως είναι, όπως σας εξηγήσαμε με την παραπάνω διαδικασία. Όταν τρώμε πολλά και μικρά γεύματα, όπως πολύ συχνά αναφέρεται, ο μεταβολισμός μας «ξυπνά» και ενεργοποιείται κάνοντας περισσότερες καύσεις. Και έτσι, χάνουμε κιλά, τρώγοντας!
Προκειμένου επομένως, να ανταποκριθούμε στις αυξημένες καύσεις του οργανισμού μας, καλό θα είναι να επιλέγουμε και τις λεγόμενες «θερμογόνες» τροφές, που έχουν την ιδιότητα να μας κρατούν χορτάτους χωρίς να μας προσθέτουν περιττές θερμίδες. Οι θερμογόνες τροφές, όταν καταναλώνονται σε σωστούς συνδυασμούς και τις κατάλληλες ώρες, δεν γίνονται λίπος και καίγονται σχεδόν αυτόματα καθώς διεγείρουν τη θερμογένεση. Έτσι, αν π.χ. προσλάβουμε ένα ποσοστό 200 θερμίδων από κάποιες τροφές, το μεγαλύτερο μέρος τους ενδέχεται να μετατραπεί σε λίπος και να συσσωρευτεί στον οργανισμό μας. Αν όμως, οι θερμίδες αυτές προέρχονται από θερμογόνες τροφές, τουλάχιστον οι μισές και παραπάνω θερμίδες θα «καούν» αυτόματα.
Οι καλύτερες θερμογόνες τροφές
-Οι πρωτεϊνούχες τροφές : υπολογίζεται ότι περίπου το 30% των θερμίδων που εμπεριέχουν οι πρωτεϊνούχες τροφές καίγεται κατά τη διαδικασία του μεταβολισμού τους. Έτσι, το κρέας, τα ψάρια, τα αυγά και τα γαλακτοκομικά «καίγονται» πολύ πιο εύκολα από τις υπόλοιπες τροφές.
-Τα καυτερά μπαχαρικά αλλά και τα καυτερά ωμά λαχανικά, όπως το σκόρδο και το κρεμμύδι και οι κόκκινες πιπεριές, λόγω της θερμογένεσης που προκαλούν, ανεβάζουν την θερμοκρασία του σώματος προκαλώντας περισσότερες καύσεις στον οργανισμό.
-Το θαυματουργό πράσινο τσάι και ο καφές, έχουν σημαντική θερμογόνο δράση και κινητοποιούν τον μεταβολισμό αρκεί να μην υπερκαταναλώνονται καθώς δημιουργούν προβλήματα στο νευρικό σύστημα.
-Θερμογόνα είναι και τα οινοπνευματώδη ποτά καθώς προκαλούν αύξηση της θερμοκρασίας του σώματος και οι περίπου μισές θερμίδες τους εκλύονται ως θερμότητα του σώματος. Όμως, οι υπόλοιπες μισές αποθηκεύονται ως λίπος…
-Στη «μαύρη λίστα» της θερμιδικής κατανάλωσης, μπαίνουν η γλυκόζη και η ζάχαρη, καθώς απαιτούν ελάχιστες θερμίδες για να μεταβολιστούν ενώ τα λίπη και τα έλαια μετατρέπονται σχεδόν στο σύνολό τους σε σωματικό λίπος...

Γιώργος Εμμανουηλίδης
πηγή:http://health-beauty-internet.blogspot.gr
Αν σας φάνηκε χρήσιμο μοιραστείτε το στα κοινωνικά δίκτυα!!!
Σας ευχαριστoύμε!!!
@georgemman
https://www.instagram.com/georgemman
Georgemman YouTube Channel

loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

eshop-myprotein

Αρχειοθηκη ιστολογιου