Πράσινη άργιλος και Μάσκα αργίλου!!!

argilos
Πράσινη άργιλος

Η άργιλος είναι ένα πολύτιμο, πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά χώμα στο οποίο τα ζώα και οι ιθαγενείς σε πολλές χώρες, καταφεύγανε από ένστικτο, όταν είχαν κάποιο πρόβλημα,. Έχει αιμοστατική, αντισηπτική δράση και καταπραϋντικές ιδιότητες , όπως και την ικανότητα να βοηθάει σημαντικά στην ανάπλαση των κυττάρων, βοηθώντας στην επούλωση των πληγών και στην μη εμφάνιση ουλών. Είναι πλούσια σε μέταλλα, ιχνοστοιχεία. Έχει επίσης αντιφλεγμονώδη δράση.
Μάσκα αργίλου
Ανακατέψτε νερό πηγής με πράσινη άργιλο σε κομμάτια ή σε σκόνη. Ανακατέψτε με ξύλινο ή πλαστικό κουταλάκι (  το μέταλλο δεν ενδείκνυται στην ιδιότητα της αργίλου να απελευθερώνει ιόντα.)
Προσθέστε 3 σταγόνες αιθέριου ελαίου λεβάντας. Απλώστε ένα παχύ στρώμα στο πρόσωπο και ξεβγάλτε όταν αρχίσει να στεγνώνει.

Υγεία
Εξωτερική χρήση.
(Άργιλος σε μορφή κομματιών.)
Βάζετε σε ένα βαζάκι κομματάκια πράσινης αργίλου και νερό πηγής, αφήνετε να φουσκώσει , ανακατέψτε, μέχρι να γίνει μια παχύρρευστη μάζα.
Το κρατάτε στο ψυγείο.
Αυτό το παρασκεύασμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν:
• Μάσκα προσώπου , για βαθύ καθαρισμό και αναζωογόνηση της επιδερμίδας.
• Κατάπλασμα σε  μικρό κάψιμο(αντί για την κλασική λύση της οδοντόπαστας ή του πελτέ) ή πληγή(*).’Ενα παχύ στρώμα τοποθετείται πάνω στην προβληματικό σημείο. Όταν ο άργιλος αρχίσει να στεγνώνει, μπαίνει κάτω από τρεχούμενο νερό μέχρι να αποκολληθεί. Συνεχίζεται η διαδικασία όσες φορές χρειαστεί.
• Κάποιοι χρησιμοποιούν την άργιλο εξωτερικά και εσωτερικά ταυτοχρόνως, γιατί βοηθάει στην εξισορρόπηση και ενεργοποίηση του οργανισμού. Προφανώς την δοσολογία πρέπει να δώσει κάποιος ειδικός. Αναπληρώνει τα μέταλλα του οργανισμού( βοηθάει  σε περίπτωση σπάσιμου κοκάλων, στραμπουληγμάτων, διαστρεμμάτων, αιμορροΐδων, άφθων, κρυολογημάτων κλπ)

Εσωτερική χρήση
Πόσιμη (σε σκόνη ανακατεμένη με νερό)
Βοηθάει έναν ταλαιπωρημένο οργανισμό να αναπληρώσει όλα τα μέταλλα και ιχνοστοιχεία, βοηθάει σε περιπτώσεις ουλίτιδας, επώδυνης περιόδου, υπερκόπωση. Η άργιλος έχει την ιδιότητα να απορροφά μικρόβια,  βακτηρίδια και αρκετούς μικροοργανισμούς αφήνοντας άθικτα  τις βιταμίνες, τα ιχνοστοιχεία, αμινοξέα, μέταλλα και όλα τα θρεπτικά οργανικά συστατικά .
Γιώργος Εμμανουηλίδης
πηγή:http://health-beauty-internet.blogspot.gr
Αν σας φάνηκε χρήσιμο μοιραστείτε το στα κοινωνικά δίκτυα!!!
Σας ευχαριστoύμε!!!
Georgemman YouTube Channel

loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

eshop-myprotein

Αρχειοθηκη ιστολογιου