Πως να χτίσω ένα υγιές γυμνασμένο σώμα!!!

askisi igieini diatrofh
Γιατί το να έχεις ένα γυμνασμένο και αδύνατο σώμα είναι τόσο απαραίτητο για την ευτυχία ;
• Λιγότεροι πόνοι και ενοχλήσεις
• Λιγότερη κούραση
• Λιγότερη αμηχανία
• Καλύτερη υγεία
• Καλύτερη γκαρνταρόμπα
• Περισσότερη αυτοπεποίθηση
• Ένα πιο σέξι, πιο επιθυμητό σώμα

Ας δούμε πως κτίζεται ένα γυμνασμένο σώμα
• Υδατάνθρακες – καύσιμα
Πρωτεΐνες – επισκευή και ανεφοδιασμός σε καύσιμα
• Απαραίτητα λιπαρά οξέα – λίπανση
• Αντιοξειδωτικά – αποκατάσταση
• Νερό – ενυδάτωση
Οι υδατάνθρακες είναι η κύρια πηγή καυσίμων του σώματός σας. Οι «καλοί υδατάνθρακες» - ψωμί, δημητριακά και ζυμαρικά ολικής αλέσεως, πατάτες, φασόλια, φρούτα και λαχανικά – είναι πλούσια σε θρεπτικές ουσίες, που αφομοιώνονται εύκολα και που μετατρέπονται στα καύσιμα. Η ίνα σε αυτά τα τρόφιμα βοηθά επίσης να επιβραδύνεται η απελευθέρωση της ζάχαρης που παρέχει την μεγαλύτερης διάρκειας ενέργεια. Αντίθετα , οι επεξεργασμένοι «κακοί υδατάνθρακες» - άσπρο ψωμί/ ζυμαρικά, φρυγανιές, πατατάκια, κέικ, μπισκότα, γλυκά κ.λ.π…- δημιουργούν μια ξαφνική έκρηξη της ενέργειας που ακολουθείτε από μια γρήγορη πτώση. Σιγουρευτείτε ότι «γεμίζετε τη δεξαμενή σας» κατά την διάρκεια των ωρών πριν από την άσκηση με καλούς υδατάνθρακες.

Πρωτεΐνες – το σώμα σας αντικαθιστά περίπου πέντε εκατομμύρια κύτταρα κάθε δευτερόλεπτο, ως μια φυσική διαδικασία ζωής και αναπνοής. Όταν ασκείστε , τα μυϊκά κύτταρα σας υφίστανται μια πραγματική ήττα και πολύ περισσότερα κύτταρα πεθαίνουν. Η πρωτεΐνη μια βασική θρεπτική ουσία στο στάδιο της επισκευής των κυττάρων και της συντήρησης των μυών. Καλό είναι να περιλάβετε την υψηλής ποιότητας πρωτεΐνη στη διατροφής σας, ειδικά μετά από έντονη δραστηριότητα.
Συμπλήρωμα Πρωτεΐνης σε Σκόνη παρέχει ένα μείγμα από εύπεπτες και αφομοιωμένες πρωτεΐνες ορού γάλακτος και σόγιας, που μπορεί να προστεθεί στα ροφήματα 1 ή να πασπαλιστεί πάνω στα γεύματα, επιτρέποντας να εξατομικεύσετε τη λήψη σας σε πρωτεΐνες ανάλογα με τα ατομικά σας επίπεδα δραστηριότητας
Απαραίτητα λιπαρά οξέα - τα καλά λίπη είναι ζωτικής σημασίας για την υγεία, όχι βλαβερά! Το να αφαιρέσετε τα κακά λίπη είναι το κλειδί. Τα καλά λίπη βοηθούν την υγεία, υποστηρίζουν τις κλειδώσεις και το νευρικό σύστημα σας και είναι απαραίτητα για το καρδιαγγειακό σύστημα. Βρίσκονται εκ φύσεως στα ψάρια των κρύων νερών όπως το σκουμπρί, οι σαρδέλες, ο σολομός και οι ρέγκες, στα σκούρα πράσινα φυλλώδη λαχανικά και στα λαχανικά και στα σπορέλαια.

Αντιοξειδωτικά – Οι ελεύθερες ρίζες είναι ένα φυσικό υποπροϊόν του σώματος, που παράγεται κάθε δευτερόλεπτο. Η άσκηση μπορεί να δημιουργήσει μια ανεπιθύμητη συγκέντρωση, με συνέπεια τα υγιή κύτταρα να καταστρέφονται – αλλά μην πανικοβάλλεστε – τα αντιοξειδωτικά βοηθούν το σώμα να καταπολεμήσει την ζημία των ελεύθερων ριζών και το σώμα τα παράγει με φυσικό τρόπο. Το κλειδί είναι να αποκατασταθεί η ισορροπία με την αύξηση της λήψης των αντιοξειδωτικών Αυτό μπορείτε να το κάνετε με την κατανάλωση άφθονων πολύχρωμων φρέσκων τροφών – φρούτα, λαχανικά και σαλάτες- και να συμπεριλάβετε ένα καθημερινό αντιοξειδωτικό συμπλήρωμα για να συμπληρώσετε τον ανεφοδιασμό σας. Αυτό θα βοηθήσει να επιταχυνθούν οι χρόνοι αποκατάστασης και να μειωθεί ο πόνος, η ακαμψία και η κούραση μετά την άσκηση.

Νερό – σιγουρευτείτε ότι ενυδατώνεται όλο το σύστημά σας με αφθονία νερού πριν από την άσκηση και μισό φλιτζάνι κάθε 20 λεπτά κατά την διάρκεια της άσκησης. Αποκτήστε τη συνήθεια να ζυγίζεστε πριν και μετά από κάθε συνεδρία – για κάθε μισό κιλό που χάνετε, πρέπει να πίνετε μισό φλιτζάνι νερού για να ενυδατώσετε το σώμα σας.
Φρόντισε το σώμα σου. Είναι το μοναδικό σου σπίτι.
Γιώργος Εμμανουηλίδης
πηγή:http://health-beauty-internet.blogspot.gr
Αν σας φάνηκε χρήσιμο μοιραστείτε το στα κοινωνικά δίκτυα!!!
Σας ευχαριστoύμε!!!
Georgemman YouTube Channel

loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

eshop-myprotein

Αρχειοθηκη ιστολογιου