Ενδόμορφος: Προπόνηση, διατροφή και χρήση συμπληρωμάτων διατροφής

Ενδόμορφος Προπόνηση διατροφή  συμπληρώματα διατροφής
Γενικά: Ο ενδόμορφος είναι ο τύπος σώματος που συσσωρεύει εύκολα λίπος ενώ παράλληλα αυξάνει και την μυϊκή του μάζα. Εξωτερικά χαρακτηρίζεται από στρογγυλούς μυς, ενώ πολλές φορές δίνει την εικόνα χαλάρωσης. Ο βασικός του στόχος είναι η μείωση του βάρους, πράγμα που σημαίνει ότι το μεγαλύτερο βάρος αναγκαστικά πέφτει στο θέμα της σωστής διατροφής. Όταν δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα υγείας (θυρεοειδής για παράδειγμα) ο ενδόμορφος απλά λαμβάνει περισσότερες θερμίδες από όσες μπορεί να κάψει. Που σημαίνει ότι αν δώσεις στο σώμα σου ένα καλό λόγο για να αποθηκεύσει λίπος, τότε θα το κάνει. Το καλό στην όλη υπόθεση είναι ότι ο συγκεκριμένος τύπος χαρακτηρίζεται από μία σχετική ευκολία στην μυϊκή ανάπτυξη. Που σημαίνει ότι αν χαθούν κάποια κιλά, το σώμα αμέσως αλλάζει εμφάνιση.

Προπόνηση: Η Νο 1 άσκηση είναι η καρδιοαναπνευστική. Διάδρομος, ελλειπτικό, ποδήλατο πρέπει να γίνουν οι καλύτεροι φίλοι ενός ενδόμορφου. Η καρδιοαναπνευστική άσκηση είναι η μόνη που μπορεί να εγγυηθεί κάψιμο θερμίδων που προέρχονται αποκλειστικά από το σωματικό λίπος. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να αγνοήσουμε εντελώς τα Βάρη, αφού κατά τη διάρκεια της δίαιτας που οπωσδήποτε πρέπει να ακολουθήσουμε υπάρχει κίνδυνος να χαθεί μυϊκός ιστός. Η καρδιοαναπνευστική άσκηση πρέπει να διαρκέσει τουλάχιστον 30 λεπτά (30-60 το ιδανικό) για 4 φορές την εβδομάδα.
Διατροφή: Όταν συνδυάζεται με την κατάλληλη άσκηση η καλή διατροφή τότε οι πιθανότητες να πετύχουμε το στόχο μας είναι 95%. Ο συνδυασμός λοιπόν είναι το παν. Σε κάθε άλλη περίπτωση (μόνο δίαιτα ή μόνο άσκηση) θα μας βοηθήσει Βέβαια, θα μας βελτιώσει όμως ένα μεγάλο κομμάτι της προσπάθειάς μας θα πάει χαμένο.
Συχνότητα γευμάτων: Δεν πρέπει να προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι όσον αφορά στο πλήθος των γευμάτων δεν υπάρχει διαφορά μεταξύ ενδόμορφου και εκτόμορφου. Κι αυτό γιατί τα συχνά γεύματα ανεβάζουν ψηλά τον μεταβολισμό (το μεγάλο ζητούμενο). Μεγάλες διαφορές όμως υπάρχουν στο είδος των τροφών και κυρίως στον αριθμό των θερμίδων.
Νερό: Η μεγάλη κατανάλωση νερού Βοηθάει στην ταχύτερη μεταφορά των θρεπτικών στοιχείων και την αποβολή των τοξινών, ενώ σημαντικοί είναι και ο ψυχολογικός παράγοντας αφού πολλές φορές το σώμα διψάει και εμείς του δίνουμε τροφή.
Υδατάνθρακες ναι αλλά λιγότεροι: Οι υδατάνθρακες είναι απαραίτητοι. Σε καμία περίπτωση δεν προτείνουμε δίαιτες τύπου Άτκινς. Απλά πρέπει να είναι λιγότεροι αφού το σώμα πρέπει να αναζητήσει στο σωματικό μας λίπος την πηγή ενέργειας.
Πρωτεϊνικά γεύματα: Η περισσότερη πρωτεΐνη δεν αφήνει το σώμα να χρησιμοποιήσει τους μυς για ενεργειακούς σκοπούς. Όμως είπαμε με την σκληρή δίαιτα και την αερόβια άσκηση υπάρχει κίνδυνος απώλειας μυϊκού ιστού. Η λήψη πρωτεϊνικών γευμάτων ανατρέπει αυτή την κατάσταση.
Λιπαρά οξέα: Τα λιπαρά οξέα εκτός από Βελτίωση της υγείας προσφέρουν μία πρώτης τάξης λιποδιάλυση και μάλιστα όπως έχουν δείξει πολλές έρευνες, τοπική λιποδιάλυση.
Σύνθετοι υδατάνθρακες: Η καλύτερη λύση για ένα μεταεξασκητικό (κυρίως μετά από αερόβια) γεύμα, αφού με αυτό τον τρόπο, ο αργός μεταβολισμός του ενδόμορφου δεν θα μεταβολίσει την γλυκόζη γρήγορα.
Πηγές σύνθετων υδατανθράκων: Λαχανικά και φρούτα. Ψωμί ολικής άλεσης, μαύρο ρύζι. Συμπληρώματα διατροφής: Λιποδιαλύτες: Καρνιτίνη, πράσινο τσάι, θερμογενετικά. Όλα τα λιποδιαλυτικά λειτουργούν καίγοντας λίπος από τις λιποαποθήκες, απελευθερώνοντας έτσι ενέργεια. Πολλά θερμογενετικά αυξάνουν τον μεταβολικό ρυθμό, προκαλούν
αύξηση των καρδιακών παλμών και προκαλούν εφίδρωση.
Προσοχή όμως: το θερμογενετικά προϊόντα πρέπει να περιέχουν ασφαλείς ουσίες, δεν είναι για όλους και πρέπει να ακολουθείτε σωστά τις οδηγίες χρήσης.
Whey υδατάνθρακες και αποτελεί την καλύτερη λύση αφού με λίγες θερμίδες οι μυς τρέφονται με τον καλύτερο τρόπο.
Γιώργος Εμμανουηλίδης
πηγή:http://health-beauty-internet.blogspot.gr
Αν σας φάνηκε χρήσιμο μοιραστείτε το στα κοινωνικά δίκτυα!!!
Σας ευχαριστoύμε!!!
Georgemman YouTube Channel

loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

eshop-myprotein

Αρχειοθηκη ιστολογιου