Μύθοι για το πολύτιμο ΝΕΡΟ!!!

Μύθοι για το πολύτιμο ΝΕΡΟ
Μύθος : Οι ενήλικες χρειάζονται μόνο 2 λίτρα νερό την ημέρα για να διατηρήσουν στο βέλτιστο την χρήση νερού

Γεγονός : οι σύγχρονες συστάσεις λένε ότι πρέπει να πίνουμε 2 μεγάλες κουταλιές (30 ml) για 1 κιλό σωματικού βάρους. Για παράδειγμα με βάρος 67 κιλά πρέπει να πίνετε 2.3 λίτρα νερό. Όσο μεγαλύτερος είναι ο άνθρωπος, τόσο υψηλότερο είναι το μεταβολικό φορτίο και τόσο περισσότερο νερό χρειάζεται.

Μύθος: δίψα –το καλύτερο σημάδι αφυδάτωσης

Γεγονός : ο δείκτης της δίψας δεν λειτουργεί μέχρι, να εμφανιστεί μικρή αφυδάτωση. Ο καλύτερος δείκτης ενυδάτωσης μπορεί κυρίως να είναι η παρατήρηση του χρώματος των ούρων σας. Διαφανή ή ανοιχτό-κίτρινα ούρα σημαίνει ικανοποιητική ενυδάτωση. Σκούρα-κίτρινα η χρυσόχρωμα ούρα – είναι δείκτης ότι χρειαζόμαστε περισσότερο νερό.

Άλλος ένας τρόπος να ελέγχουμε την ενυδάτωση – είναι το πόσο συχνά πηγαίνουμε στην τουαλέτα. Κάθε 2 ώρες αν πηγαίνουμε στην τουαλέτα-αυτό είναι καλό σημάδι ότι πίνουμε αρκετό νερό.Μύθος : αν πίνουμε πολύ νερό δεν είναι καλό για την υγεία.

Γεγονός : Εκτός από μερικές ασθένειες, το σώμα μας χρησιμοποιεί το νερό που του χρειάζεται και διώχνει το υπόλοιπο. Κάτω από φυσιολογικές συνθήκες δεν υπάρχει κίνδυνος από την μεγάλη ποσότητα νερού. Συστήνεται να πίνουμε το νερό αργά, και να μην το καταπίνουμε με τη μία, για να μην προκαλέσουμε δυσφορία στο στομάχι.Μύθος : η κατανάλωση μεγάλης ποσότητας νερού επιβαρύνει πολύ τα νεφρά.

Γεγονός : Για την κανονική λειτουργία των νεφρών χρειάζεται νερό. Όταν ο οργανισμός καταναλώνει πιο λίγο νερό από ότι πρέπει, τα νεφρά πρέπει να αντισταθμίσουν αυτό το κενό με την παροχή μεγαλύτερης ποσότητας συμπυκνωμένων ούρων , και αυτό μπορεί να δημιουργήσει πέτρες στα νεφρά.Μύθος : εάν δεν μπορείτε να κρατείστε τα ούρα σας, πιείτε λιγότερο νερό.

Γεγονός : Στην πραγματικότητα σωστό είναι το αντίθετο. Όταν το σώμα σας νοιώθει ανεπάρκεια νερού, το βλέπει αυτό σαν κίνδυνο και αντισταθμίζει την έλλειψη νερού προσπαθώντας να το διατηρήσει (κρατήσει). Η κατανάλωση αρκετής ποσότητας νερού( 2 μεγάλες κουταλιές (30ml) για κάθε 1 κιλό σωματικού βάρους) βοηθάει το σώμα σας να διατηρεί σωστή ισορροπία υγρών, αποβάλλοντας συγχρόνως το περιττό νάτριο, το οποίο συμβάλει στην κατακράτηση νερού στο σώμα. Εάν χρησιμοποιείτε διουρητικά, μην ξεχνάτε να πίνετε αρκετή ποσότητα νερού.Μύθος : όταν γυμνάζεστε είναι καλύτερα να χρησιμοποιήστε αθλητικά ποτά, και όχι νερό

Γεγονός : Όταν γυμνάζεστε λιγότερο από 60 λεπτά, συστήνεται νερό. Στη διάρκεια σύντομων ασκήσεων δεν είναι απαραίτητη η αντικατάσταση ηλεκτρολυτών (αθλητικά ποτά). Η ζάχαρη στα αθλητικά ποτά δίνει άδειες θερμίδες. Εσείς πρέπει να συμπληρώσετε τα χαμένα στην ώρα της άσκησης υγρά, αλλιώς θα κουραστείτε νωρίς, και οι δείκτες σας θα χειροτερέψουν. Ζυγιστείτε πριν και μετά την άσκηση και πιείτε όχι λιγότερο από 0.5 λίτρα νερό για κάθε χαμένο 0.5 κιλό.Μύθος : το καλοκαίρι χρειαζόμαστε περισσότερο νερό, από ότι το χειμώνα.

Γεγονός : η αφυδάτωση μπορεί να εμφανιστεί μόνο το καλοκαίρι, αλλά η καλή ενυδάτωση του σώματος είναι το ίδιο σημαντική και το χειμώνα. Κάνοντας γυμναστική το χειμώνα δεν ιδρώνετε τόσο πολύ. Αλλά το σώμα σας έτσι κι αλλιώς χάνει υγρά, γι αυτό είναι απαραίτητο να πίνουμε νερό, αλλιώς οι σωματικές μας επιδόσεις θα χειροτερέψουν.Μύθος : το βασικότερο είναι - λιγότερο να τρώτε, περισσότερο να πίνετε - τότε θα αδυνατίσετε.

Γεγονός : η χρήση αρκετής ποσότητας νερού και η μείωση του βάρους είναι άρρηκτα συνδεδεμένοι. Όταν υπάρχει χαμηλή κατανάλωση νερού ο οργανισμός κρατάει το λίπος και τα μεσοκυττάρια υγρά. Θέλετε να αδυνατίσετε - σταματήστε να πίνετε γλυκά ποτά, χυμούς και καφέ - πιείτε πολύ νερό .
Γιώργος Εμμανουηλίδης
πηγή:http://health-beauty-internet.blogspot.gr
Αν σας φάνηκε χρήσιμο μοιραστείτε το στα κοινωνικά δίκτυα!!!
Σας ευχαριστoύμε!!!
Georgemman YouTube Channel

loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

eshop-myprotein

Αρχειοθηκη ιστολογιου