ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΛΙΑΚΟΥΣ ΦΕΤΕΣ!!!

ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΛΙΑΚΟΥΣ ΦΕΤΕΣ
Τα βάρη και γενικά οι ασκήσεις αντίστασης είναι πολύ σημαντικά αν θέλετε να απαλλαγείτε από το περιττό λίπος.
Τα πιο κατάλληλα προγράμματα για αυτόν τον σκοπό είναι αυτά που χρησιμοποιούμε ασκήσεις αντίστασης συνήθως σε σούπερσετ ή σε κυκλικό πρόγραμμα. Οι ασκήσεις εκτελούνται η μια μετά την άλλη χωρίς ή με μικρά διαλείμματα. Το αποτέλεσμα είναι να γυμνάζετε τόσο το μυϊκό σας σύστημα όσο και τα ενεργειακά συστήματα (αερόβια και αναερόβια αντοχή).
Τα προγράμματα αυτά έχουν γίνει πολύ δημοφιλή τελευταία ιδίως στην Αμερική καθώς χτίζουν ωραίο και γραμμωμένο σώμα και καίνε πολύ λίπος. Επίσης μπορούν να γίνουν σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα και με λίγο ή καθόλου εξοπλισμό.

Το πρόγραμμα αυτό είναι ιδανικό για να κάψετε πολλές θερμίδες και να αδυνατίσετε καθώς και για να δυναμώσετε όλους τους μύες στο σώμα σας.

Καρδιαγγειακή άσκηση

Αν ακολουθείτε προγράμματα όπως το παραπάνω δεν υπάρχει ανάγκη για επιπλέον αερόβια άσκηση καθώς τα προγράμματα αυτά καλύπτουν και αυτόν τον τομέα.
Αν όμως έχετε τον χρόνο και τις αντοχές και θέλετε να κάνετε επιπλέον καρδιαγγειακή άσκηση τότε η διαλλειματική άσκηση είναι η καλύτερη επιλογή

Διαλλειματική ή αναερόβια άσκηση
Διαλλειματική άσκηση λέγετε η άσκηση κατά την οποία μικρά διαστήματα πολύ έντονης άσκησης διαδέχονται μικρά διαστήματα ξεκούρασης.
Το πιο σύνηθες παράδειγμα τέτοιου είδους προπόνησης είναι τα sprints  των 100 ή 200 μέτρων με σχετικά μικρά διαλείμματα.

Ένα σύνηθες πρόγραμμα διαλλειματικής προπόνησης δεν διαρκεί περισσότερο από 15 με 20 λεπτά έντονης άσκησης, με επαρκή αντίσταση.

Θα αναφέρω μερικά παραδείγματα.

1) Επιλέξτε μια ανηφόρα μήκος περίπου 50 μέτρων και σχετικά απότομης κλίσης. Τρέχτε προς την κορυφή όσο πιο γρήγορα μπορείτε και κατεβείτε σε χαλαρό ρυθμό. Ξεκουραστείτε περίπου από 30 δευτερόλεπτα μέχρι ένα λεπτό και επαναλάβετε έως ότου συμπληρώσετε 15 λεπτά άσκησης.

2) Χρησιμοποιείσθε το ποδήλατο ή οποιοδήποτε άλλο μηχάνημα αεροβίωσης στο γυμναστήριο και εκτελέστε πολλαπλούς γύρους πολύ έντονης άσκηση ( επίπεδο αντίστασης 8 στα 10) για 20 ή 30 δευτερόλεπτα το οποίο διαδέχεται διάστημα χαλαρής άσκησης για άλλα 30 δευτερόλεπτα. εκτελέστε 10 με 20 τέτοιους γύρους.

3) Πάρτε μια από τις κλασσικές ασκήσεις με δράμια όπως π.χ. το αρασέ το ζετέ ή ο μακρύς κύκλος και εκτελέστε πολλαπλά (για παράδειγμα) των 10 με 15 επαναλήψεων με 30 δευτερόλεπτα διάλειμμα ανάμεσα στα σετ.

Υπάρχουν πάρα πολλά προγράμματα διαλειματικής προπόνησης που μπορείτε να ακολουθήσετε.
Ο λόγος που η διαλλειματική άσκηση αδυνατίζει είναι ότι ανεβάζει τρομερά τον μεταβολισμό με αποτέλεσμα να συνεχίσετε να καίτε πάρα πολλές θερμίδες και μετά το πέρας της ασκήσεως μέχρι και έως 48 ώρες. Αυτό ονομάζετε Μετάκαυση.
Αν δούμε την γενικότερη εικόνα θα διαπιστώσουμε ότι σε διάρκεια 24 ωρών το χάσιμο θερμίδων από την διαλλειματική προπόνηση είναι πολύ μεγαλύτερο από αυτό της χαμηλής έντασης αερόβιας δραστηριότητας.
Επιπλέον θα κρατήσετε ανέπαφο τον μυϊκό ιστό σας και θα κάψετε μόνο λίπος.
Τέτοιου είδους προγράμματα χρησιμοποιούνται ευρέως τόσο οι αθλητές μαχητικών αθλημάτων όσο και οι δρομείς μικρών αποστάσεων του στίβου από και αυτός είναι και ο λόγος που έχουν τόσο χαμηλά επίπεδα λίπους.

Γιώργος Εμμανουηλίδης
πηγή:http://health-beauty-internet.blogspot.gr
Αν σας φάνηκε χρήσιμο μοιραστείτε το στα κοινωνικά δίκτυα!!!
Σας ευχαριστoύμε!!!
Georgemman YouTube Channel

loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

eshop-myprotein

Αρχειοθηκη ιστολογιου