5 λάθη που απειλούν τη ΔΙΑΙΤΑ σου!!!

Λάθη που απειλούν τη δίαιτα
Ο Δεκέμβριος και ειδικά οι γιορτινές ημέρες μπορούν να τινάξουν στον αέρα την δίαιτα που με τόσο κόπο τήρησες όλον αυτό τον καιρό. Ο στόχος που πρέπει να θέσεις για το διάστημα αυτό, είναι το να διατηρήσεις το βάρος σου και όχι τόσο το να συνεχίσεις να χάνεις κιλά , αφού ούτε χρόνο για άσκηση θα έχεις και σε όλο και περισσότερα γεύματα και δείπνα θα είσαι καλεσμένη. Ιδού τα πέντε δημοφιλέστερα διατροφικά λάθη στην περίοδο των γιορτών που πρέπει να αποφύγεις οπωσδήποτε.
Διατροφικό λάθος Νο1: Στερείς τον εαυτό σου

Αν νομίζεις ότι η στέρηση αποτελεί την ασπίδα που έχεις στη μάχη με τα καλούδια (δίπλες, κουραμπιέδες ή μελομακάρονα) των γιορτών, κάνεις πολύ μεγάλο λάθος. Μια τακτικής στέρησης απέναντι στους διατροφικούς πειρασμούς των Χριστουγέννων, μπορεί να έχει τα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα. Το να αρνείσαι να προσφέρεις στον εαυτό σου έστω και μια κουταλίτσα γέμισης γαλοπούλας, μπορεί να σε οδηγήσει στην αντίπερα όχθη και να βρεθείς να ξεκοκαλίζεις ολόκληρη τη γαλοπούλα στο τέλος!

Τι να κάνεις: κάνε ένα σωστό προγραμματισμό εξαρχής. Φρόντισε να υπολογίσεις τα γλυκά και τους διατροφικούς πειρασμούς στους οποίους θα ενδώσεις στις γιορτές, έτσι ώστε να διατηρήσεις τα κιλά σου, να μην προβείς σε ακρότητες και να χαρείς όλα τα καλούδια αλλά με μέτρο.

Διατροφικό λάθος Νο2: Κόβεις τους υδατάνθρακες

Από τη στιγμή που έκανε την εμφάνισή της στον κόσμο η δίαιτα Άτκινς, οι υδατάνθρακες απέκτησαν κακό όνομα αυτομάτως. Πολλές γυναίκες ακόμα πιστεύουν ότι ο πιο εύκολος τρόπος για να χάσουν κιλά, είναι να με το να κόψουν όποια τροφή περιέχει υδατάνθρακες. Οι κρύες ημέρες του χειμώνα δεν αποτελούν την κατάλληλη εποχή να κόψεις το ψωμί ή τα μακαρόνια και ειδικά λίγο πριν τις γιορτές που το στρες μεγαλώνει. Κι αυτό γιατί οι υδατάνθρακες βοηθούν στην έκκριση της απαραίτητης σεροτονίνης, του ένας νευροδιαβιβαστή του εγκέφαλου που θα σου ανεβάσει τη διάθεση και το κέφι!

Τι να κάνεις: στις γιορτές, πες ναι στους σύνθετους υδατάνθρακες και τα ζυμαρικά ολικής άλεσης που κρατούν το πνεύμα σου υψηλό και τη δίαιτα υπό έλεγχο.

Διατροφικό λάθος Νο3: Ξεχνάς το πρόγευμα


Στην βιασύνη σου να τα προλάβεις όλα (δώρα, πάρτυ, συναντήσεις) ξεχνάς να φας το πρωινό σου γεύμα,. Έρευνες έχουν δείξει πως τα άτομα που κάνουν δίαιτα και καταναλώνουν πρόγευμα έχουν περισσότερες πιθανότητες να χάσουν τα κιλά που επιθυμούν χωρίς να τα ξαναπάρουν πίσω.


Τι να κάνεις: πριν φτάσεις στο γραφείο, ξεκίνα την ημέρα σου με ένα γευστικό πρωινό. Αν το στομάχι σου είναι γεμάτο θρεπτικά και χορταστικά δημητριακά και γάλα, θα προσπεράσεις με μεγαλύτερη ευκολία κουραμπιέδες, δίπλα και κάποιο άλλο γλυκό που θα βρεθεί στο διάβα σου αυτή την περίοδο!

Διατροφικό λάθος Νο4: Υπερεκτιμάς τις θερμίδες που καις


Η άσκηση είναι ένα καλός τρόπος για να διατηρείς μια ισορροπία ανάμεσα στις θερμίδες π ου καταναλώνεις και σε εκείνες που καις. Παρόλα αυτά, την περίοδο των γιορτών το μυαλό μας δεν βρίσκεται στην άθληση και γιαυτό καταλήγουμε να υπερεκτιμούμε τις θερμίδες που καίμε σε μια βόλτα στα μαγαζιά ή στο τρέξιμο που κάναμε για δέκα λεπτά το πρωί. Μπορεί 30 λεπτά τρεξίματος να καίνε 300 θερμίδες, αλλά με 3 κουραμπιέδες έχεις υπερκαλύψει τη διαφορά.

Τι να κάνεις: συνέχισε να ασκείσαι και στις γιορτές, αλλά μην υποθέτεις ότι μπορείς να φας μια γαλοπούλα ολόκληρη στην καθισιά σου, απλά επειδή έτρεξες στο διάδρομο για μια ώρα!

Διατροφικό λάθος Νο5: Υποτιμάς τις θερμίδες που καταναλώνεις

Η αλήθεια είναι ότι την περίοδο των γιορτών θα βρεθείς να τρέχεις από πάρτυ σε πάρτυ και από τσιμπούσι σε τσιμπούσι. Και το πιο δύσκολο είναι να κρατηθείς μακρυά από κάθε είδους λιχουδιά με ευλάβεια. Επειδή αυτό δεν θα συμβεί, πρόσεξε μην υποτιμήσεις το σύνολο των θερμίδων που θα σε φορτώσει ακόμα και ένα μικρό μελομακάρονο.

Τι να κάνεις: όταν γνωρίζεις ότι θα βρεθείς σε κάποιο δείπνο ή γεύμα με πολύ φαγητό, φαντάσου ότι το επόμενο πιάτο θα είναι ακόμα καλύτερο από το προηγούμενο. Πείσε τον εαυτό σου ότι θα πρέπει να φυλάξεις χώρο για το επόμενο πιάτο, από το ορεκτικό στο κυρίως, από το κυρίως στο επιδόρπιο και από το επιδόρπιο στο λικέρ για να χωνέψεις. Η συμβουλή του να δοκιμάσεις λίγο απ' όλα, θα σε φορτώσει πολύ περισσότερο!

πηγή: http://health-beauty-internet.blogspot.gr
Αν σας φάνηκε χρήσιμο μοιραστείτε το στα κοινωνικά δίκτυα!!!
Σας ευχαριστoύμε!!!



loading...

3 σχόλια:

eshop-myprotein

Αρχειοθηκη ιστολογιου