Οι υπερβολές κάνουν τη διαφορά. Στις γιορτές όπως κάθε χρόνο έτσι & φέτος τη μερίδα του λέοντος στο διαιτολόγιο μας θα κατέχουν οι ποικιλοτρόπως μαγειρεμένες γαλοπούλες, οι κουραμπιέδες, τα μελομακάρονα & κάθε είδους παραδοσιακά γλυκίσματα. Θα καταφέρεις να αποφύγεις τα περιττά κιλά ; Μπορείς να το κάνεις, αρκεί να προσέξεις δυο τρεις λεπτομέρειες.
Οδηγίες για ένα πιο υγιεινό εορταστικό τραπέζι
• Προτιμήστε άσπρο κρέας (κοτόπουλο, γαλοπούλα) αντί για κόκκινο κρέας (μοσχάρι, χοιρινό, αρνί).
• Να συνοδεύετε πάντα τα γεύματα από σαλάτες φρέσκων κατά προτίμηση λαχανικών.
• Αποφύγετε γλυκά που περιέχουν πολλά λιπαρά (π.χ. πάστες, γλυκά με κρέμες, σοκολάτα).
• Προτιμήστε γλυκά όπως μελομακάρονα και δίπλες, τα οποία είναι προτιμότερο να καταναλώνονται στην αρχή της ημέρας.
• Αφαιρείτε το ορατό λίπος από το κρέας (πέτσα).
• Μην επιβαρύνετε τη γέμιση με επιπλέον θερμίδες και λιπαρά (συκώτι, εντόσθια), αλλά προτιμάτε τα λαχανικά (σταφίδες, κουκουνάρι).
• Αποφεύγετε να έχετε πολλά πιάτα στο τραπέζι και να «τσιμπάτε» με το χέρι.
• Χρησιμοποιείτε μαχαιροπίρουνα και σερβίρετε στο πιάτο σας την ποσότητα του φαγητού που πρόκειται να καταναλώσετε.
• Προτιμήστε τη χρήση ελαιολάδου κατά το μαγείρεμα
• Προτιμήστε την κατανάλωση κόκκινου κρασιού που είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικές ουσίες, αντί για άλλα αλκοολούχα ποτά
• Πίνετε άφθονο νερό, τουλάχιστον 8 – 10 ποτήρια ημερησίως.
• Άτομα που έχουν αυξημένα επίπεδα ουρικού οξέος να αποφύγουν την κατανάλωση λιπαρών κρεάτων, εντοσθίων, ζωικές σάλτσες και σούπες, και την υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ.
Γιώργος Εμμανουηλίδης
πηγή:http://health-beauty-internet.blogspot.gr
Tweet
Οδηγίες για ένα πιο υγιεινό εορταστικό τραπέζι
• Προτιμήστε άσπρο κρέας (κοτόπουλο, γαλοπούλα) αντί για κόκκινο κρέας (μοσχάρι, χοιρινό, αρνί).
• Να συνοδεύετε πάντα τα γεύματα από σαλάτες φρέσκων κατά προτίμηση λαχανικών.
• Αποφύγετε γλυκά που περιέχουν πολλά λιπαρά (π.χ. πάστες, γλυκά με κρέμες, σοκολάτα).
• Προτιμήστε γλυκά όπως μελομακάρονα και δίπλες, τα οποία είναι προτιμότερο να καταναλώνονται στην αρχή της ημέρας.
• Αφαιρείτε το ορατό λίπος από το κρέας (πέτσα).
• Μην επιβαρύνετε τη γέμιση με επιπλέον θερμίδες και λιπαρά (συκώτι, εντόσθια), αλλά προτιμάτε τα λαχανικά (σταφίδες, κουκουνάρι).
• Αποφεύγετε να έχετε πολλά πιάτα στο τραπέζι και να «τσιμπάτε» με το χέρι.
• Χρησιμοποιείτε μαχαιροπίρουνα και σερβίρετε στο πιάτο σας την ποσότητα του φαγητού που πρόκειται να καταναλώσετε.
• Προτιμήστε τη χρήση ελαιολάδου κατά το μαγείρεμα
• Προτιμήστε την κατανάλωση κόκκινου κρασιού που είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικές ουσίες, αντί για άλλα αλκοολούχα ποτά
• Πίνετε άφθονο νερό, τουλάχιστον 8 – 10 ποτήρια ημερησίως.
• Άτομα που έχουν αυξημένα επίπεδα ουρικού οξέος να αποφύγουν την κατανάλωση λιπαρών κρεάτων, εντοσθίων, ζωικές σάλτσες και σούπες, και την υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ.
Γιώργος Εμμανουηλίδης
πηγή:http://health-beauty-internet.blogspot.gr
Αν σας φάνηκε χρήσιμο μοιραστείτε το στα κοινωνικά δίκτυα!!!
Σας ευχαριστoύμε!!!
Σας ευχαριστoύμε!!!
loading...
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου