10 τροφές με χαμηλά λιπαρά και φουλ ΠΡΩΤΕΙΝΗ!!!

trofes me liga lipara kai full proteini

Υπάρχουν τροφές τόσο πλούσιες θρεπτικά που θεωρούνται φυσικά συμπληρώματα διατροφής.

Εάν έχεις ταυτίσει την ανάπτυξη μόνο με προϊόντα που βρίσκονται σε κουβάδες ήρθε η ώρα να αναθεωρήσεις. Το καθημερινό γεύμα μπορεί να μετατραπεί σε μια ενεργειακή βόμβα, αρκεί να περιέχει τα σωστά υλικά. Παρακάτω υπάρχουν δέκα τροφές με σπάνια διατροφικά χαρακτηριστικά, ικανά να οδηγήσουν την ανάπτυξη στα άκρα.


Τυρί τύπου cottage

Το τυρί τύπου cottage έχει τη μικρότερη περιεκτικότητα σε λίπος ενώ είναι μια πλούσια πηγή πρωτεΐνης . Το συναντάμε σε όλες σχεδόν τις δίαιτες , αφού εκτός από χαμηλά λιπαρά έχει και αρκετά καλή γεύση. Μισό φλιτζάνι cottage μπορεί να δώσει έως και 14 gr πρωτεΐνης, προσδίδοντας μόνο 80 θερμίδες.

Άπαχο μοσχαρίσιο κρέας

Το μοσχάρι αποτελεί ιδανική πηγή δύο σημαντικών θρεπτικών συστατικών: του σίδηρου και του ψευδάργυρου . Εάν αφαιρεθεί όλο το εμφανές κομμάτι λίπους και μείνει μόνο το άπαχο, τότε έχουμε μειώσει αρκετά τα συνολικά λιπαρά. Το μοσχάρι όπως και κάθε άλλο κόκκινο κρέας προσφέρει πρωτεΐνη υψηλής βιολογικής άξιας συνδυάζοντας κορυφαία γεύση.


eshop-myprotein
Ασπράδι αυγού

Μιλάμε για ένα πραγματικό συμπλήρωμα διατροφής . Το λεύκωμα όπως ονομάζεται αποτελεί ένα διατροφικό όπλο υψηλής ποιότητας προσφέροντας ουσιαστικά καθαρή πρωτεΐνη. Εάν μιλήσουμε με νούμερα έχουμε 12% καθαρή πρωτεΐνη, 0,25% λίπος, 0,7 υδατάνθρακες και μικρές ποσότητες λεκιθίνης, χοληστερόλης, βιταμινών Β και ενζύμων.

Στήθος κοτόπουλο

Έχει βρεθεί ότι τα στήθη κοτόπουλου αποτελούν μια από τις πιο πλούσιες πήγες πρωτεΐνης προσφέροντας ελάχιστα λιπαρά. Αξίζει να αναφερθεί ότι το κοτόπουλο δεν περιέχει τη πέτσα του γιατί τότε τα πράγματα αλλάζουν. Το ιδιαίτερα γευστικό αυτό κομμάτι περιέχει μεγάλη ποσότητα από κορεσμένα λίπη.

Σολομός

Πρόκειται για μια πολύτιμη τροφή με τεράστια διατροφική αξία και ευεργετικές ιδιότητες. Εκτός από γκουρμέ επιλογή ο σολομός αποτελεί σημαντική πηγή πρωτεΐνης, ενώ περιέχει σε σημαντικές ποσότητες, βιταμίνες, μέταλλα, ιχνοστοιχεία και φυσικά τα πολύτιμα και απαραίτητα ω-3 λιπαρά οξέα . Μιλάμε για μια πραγματικά σπουδαία τροφή με πολύ πλούσια γεύση.


Βασιλικός πολτός

Η διατροφική βόμβα που εκκρίνεται από τους υποφαρυγγικούς αδένες των μελισσών δεν έχει σπουδαία γεύση αλλά προσφέρει σχεδόν τα πάντα. Εκτός από πρωτεΐνη πολύ υψηλής βιολογικής αξίας ο βασιλικός πολτός είναι εξαιρετικά πλούσιος σε βιταμίνες: θειαμίνη, ριβοφλαβίνη, νιασίνη, παντοθενικό οξύ, πυριδοξίνη, βιοτίνη, φυλλικό οξύ και σε μικρότερες ποσότητες βιταμίνη C, D, A και Ε . Η συνιστώμενη δοσολογία είναι ένα κουταλάκι κάτω από τη γλώσσα μέχρι να διαλυθεί κατά προτίμηση το πρωί πριν από το πρωινό γεύμα.

Ρύζι

Αποτελεί άριστη πηγή υδατανθράκων και φυτικών ινών, που διευκολύνουν την εντερική λειτουργία. Είναι πλούσιο σε βιταμίνες, όπως βιταμίνη Β1, βιταμίνη Β3, βιταμίνη Β6, φυλλικό οξύ και βιταμίνη Ε. Περιέχει, επίσης, σίδηρο, σελήνιο, κάλιο, μαγνήσιο και φώσφορο. Αν και δίνει πρωτεΐνες χαμηλής βιολογικής αξίας, τα αμινοξέα που παρέχει είναι πληρέστερα από τα αμινοξέα άλλων δημητριακών. Τέλος, όπως όλα τα μη επεξεργασμένα δημητριακά δεν έχει χοληστερίνη, λίπος και νάτριο.

Μαγιά μπύρας

Η μαγιά μπύρας έχει μεγάλη διατροφική αξία λόγω υψηλής περιεκτικότητας της σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β. Συγχρόνως, αποτελεί πηγή μετάλλων , πρωτεϊνών (46%) και υδατανθράκων (36%). Περιέχει όλα τα αμινοξέα. Συμβάλλει στη διατήρηση ενός υγιούς νευρικού συστήματος. Παράλληλα, παρέχει στον οργανισμό απαραίτητα θρεπτικά συστατικά που εξασφαλίζουν την καλή λειτουργία του.


Αμύγδαλα

Tα αμύγδαλα αποτελούν το πιο πυκνό σε θρεπτικά συστατικά είδος ξηρών καρπών. Μια μερίδα (περίπου 20 αμύγδαλα, όσα δηλαδή χωράνε σε 2 χούφτες) είναι άριστη πηγή βιταμίνης Ε και μαγνησίου, καλή πηγή πρωτεΐνης και φυτικών ινών και προσφέρουν κάλιο, ασβέστιο, φώσφορο, σίδηρο και πολυακόρεστα λιπαρά.

Γάλα με χαμηλά λιπαρά

Το ελαφρύ 1,5% και το Άπαχο 0% γάλα έχουν περίπου την ίδια διατροφική αξία σε σχέση με το Πλήρες 3,5% γάλα και είναι η ιδανική λύση για όσους επιζητούν υγιεινή διατροφή και λιγότερες θερμίδες. Δεν είναι τυχαίο λοιπόν, ότι το γάλα έχει σαν προορισμό να χρησιμεύει ως πρώτη, αλλά και μοναδική, τροφή για το νεογέννητο. Πρωτεΐνες, βιταμίνες, υδατάνθρακες, ασβέστιο και φώσφορο συνθέτουν το νέκταρ των τροφών.

Διαβάστε επίσης:

http://health-beauty-internet.blogspot.gr/2015/02/vale-freno-ston-katavolismo-ektinasontas-sta-ypsi-ton-anavolismo.html

Γιώργος Εμμανουηλίδης
πηγή:http://health-beauty-internet.blogspot.gr
Αν σας φάνηκε χρήσιμο μοιραστείτε το στα κοινωνικά δίκτυα!!!
Σας ευχαριστoύμε!!!
Georgemman YouTube Channel

loading...

34 σχόλια:

  1. ti diatrofi mou sistinetai gia gramosi kiliakwn???????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν υπαρχει συγκεκριμενη διατροφη που να χανεις λιπος μονο στους κοιλιακους,το λιπος χανεται συνολικα απο το σωμα και εχει να κανει με πολλους παραγοντες.Αν θελετε περισσοτερες πληροφοριες θα μπορουσαμε να μιλησουμε στο τηλεφωνο και να με ρωτησετε οτι θελετε,αν σας ενδιαφερει επικοινωνια στειλτε τα στοιχεια σας στο net.businness@gmail.com
    και θα επικοινωνισω μαζι σας το συντομοτερο δυνατο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλησπερα,

    Θα ηθελα να ρωτησω ως χορτοφαγος τις τροφες πρεπει να τρωω για να περνω τις απαραιτητηες προτεινες που χρειαζεται ο οργανισμος μου?
    Ευχαριστω,
    Νταιανα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Νταϊάνα και σε ευχαριστώ για την ερώτηση σου! Υπάρχουν πολλές φυτικές τροφές που έχουν αρκετή πρωτεΐνη όπως τα όσπρια,η σόγια πλούσια σε πρωτεΐνες και Ω3 λιπαρά οξέα ευεργετικά για την καρδιά σε διάφορες μορφές όπως γάλα,κιμάς,κεμπάπ σε σκόνη-υποκατάστο γεύματος,το ρύζι έχει πρωτεΐνη οι ξηροί καρποί κα φυτικές τροφές.Μη ξεχνάμε βεβαία ότι οι ζωικές είναι υψηλότερης βιολογικής αξίας πρωτεΐνες αλλά και οι φυτικές είναι πολύ καλή επιλογή ειδικά αν συνδυάζονται πχ φακή-ρύζι.Ελπίζω να σε βοήθησα και αν χρειαστείς κάτι η έχεις κάποια απορία είμαι εδώ για να τα λέμε,καλή συνέχεια!!!
      Φιλικά
      Γιώργος Εμμανουηλίδης

      Διαγραφή
  4. Ωραία άρθρα έχεις στο blog σου,μπράβο. Ασχολούμαι και εγώ με διατροφή
    και γυμναστική με βάρη. Είμαι πολύ πορωμένος :)... Συνέχισε την καλή δουλεία σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σε ευχαριστώ Παναγιώτη για τα καλά σου λόγια καλή συνέχεια εύχομαι και σε σένα με υγεία!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Για όλα τα άλλα δεν ξερω,ομως το τελευταιο για το απαχο γαλα που λες δεν ισχυει. Η διατροφικη αξια του απαχου γαλακτος και του απαχου γιαουρτιου δεν εχει καμια σχεση με τη διατροφικη αξια του "νορμαλ" γαλακτος και γιαουρτιου. Καλητερα παρε νορμαλ γαλα και γιαουρτι και φαε λιγο ή μην παρεις καθολου,απο το να παρεις και να νομιζεις οτι πινεις γαλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ για το σχόλιο σου! Ο τίτλος του άρθρου είναι 10 τροφές με χαμηλά λιπαρά και φουλ ΠΡΩΤΕΙΝΗ, οπότε το πλήρες γάλα δεν έχει θέση σε αυτό το άρθρο. Από την άλλη θα συμφωνήσω μαζί σου ότι το πλήρες γάλα και το γιαούρτι είναι πιο θρεπτικά αλλά και πιο παχυντικά Αν θέλεις να χάσεις λίπος είτε επειδή είσαι σε πρόγραμμα απώλειας βάρους η σε περίοδο γράμμωσης τότε τα γαλακτοκομικά προϊόντα πρέπει να είναι χαμηλά σε λιπαρά. Ότι χρειάζεσαι από θρεπτικά συστατικά που έχουν τα πλήρη προϊόντα γάλακτος θα τα βρεις εύκολα από άλλες πηγές,βλέπε δημητριακά ολικής άλεσης,φρούτα,λαχανικά.

      Διαγραφή
  7. αν τρωω καθε μερα για ενα διαστημα σουπα με κοτοπουλο και λαχανικα, ειναι καλη πηγη πρωτεινων?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστούμε για την ερώτηση σας!!!
      Τα 100γρ κοτόπουλο έχουν μεσώ όρο 25-28γρ πρωτεΐνη, οπότε αν μέσα στην σούπα σου έχεις περίπου 120-140γρ κοτόπουλο είσαι υπερκαλυμμένος!!!

      Διαγραφή
  8. Συμφωνα με το άρθρο σου δηλαδή,συνιστάται να αντικαταστήσουμε την πρωτείνη(σκόνη) με πρωτείνη από τροφές,όπως αυτές που αναφέρεις?Είναι εύκολο?Συμφέρει οικονομικά?Για μένα που είμαι 78kg 1,80μ και χρειάζομαι περίπου 120-140γρ πρωτείνης(σωστά?1,5γρ Χ Βάρος)με τί τροφές μπορώ να τις καλύψω στη διάρκεια της μέρας(γεύματα).Κατ'εκτίμηση πάντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Σε ευχαριστώ Φίλλιπε για το σχόλιο σου!!
    Ας ξεκινήσω με τις δυο πρώτες προτάσεις σου που αναφέρεις ότι το άρθρο προτείνει να αντικαταστήσουμε την πρωτεΐνη(σκόνη) με τις τροφές που αναφέρει το άρθρο....θα έλεγα ότι αυτές οι τροφές για κάποιον που θέλει ποιοτική μυική ανάπτυξη είναι αναντικατάστατες. Η πρωτεΐνη σε σκόνη θα έλεγα ότι είναι κατάλληλη και το προτείνω για μεταπροπονητικό γεύμα (πρωτεΐνη ορού γάλακτος).
    Τώρα ας πάμε στα επόμενα ερωτήματα σου, το αν είναι εύκολο έχει να κάνει με την διάθεση και με τον στόχο που έχει βάλει ο καθένας.Προσωπικά έχω προμήθειες για περίπου ένα 10ημερο από όλα τα τρόφιμα και τις πήγες θρ.συστατικων. Προετοιμαζω πολλες φορες τα γευματα μου απο την προηγούμενη μέρα.
    Αν είναι οικονομικό? Θα σου δώσω ένα παράδειγμα κατ'εκτίμηση πάντα.Ας πούμε ότι χρησιμοποιείς μια πρωτεΐνη σε σκόνη την οικονομική συσκευασία 2200γρ με περίπου 80% πρωτεΐνη που αποδίδει ανά (δόση 30γρ) 25γρ πρωτεΐνης και στοιχίζει 65€ κατά μέσω όρο. Ας υποθέσουμε ότι γυμνάζεσαι 5 φορές την εβδομάδα 22 μέρες τον μήνα και ότι καλύπτεις τις μισές πρωτεϊνικές σου ανάγκες από συμπληρώματα δλδ 3Χ30=90γρ σκόνη=75γρ. πρωτεΐνη=1980γρ προϊόντος και σου μένουν άλλα τόσα από την διατροφή σου. Να θυμάσαι ότι τα συμπληρώματα πρωτεΐνης βοηθάνε να συμπληρώσεις τις ημερήσιες ανάγκες και όχι να αντικαταστήσεις ολόκληρα γεύματα, αν θέλεις υπάρχουν υποκατάστατα γεύματος για αυτή την χρήση αλλά και πάλι πρωταρχικό ρόλο στην διατροφή ενός αθλητή-αθλούμενου παίζουν οι τροφές. Αυτό που σου προτείνω είναι να προσέχεις την διατροφή σου να κάνεις έρευνα αγοράς ώστε να πετυχαίνεις τις καλύτερες τιμές χωρίς όμως να ρίχνεις την ποιότητα των τροφών και να πάρεις ένα καλό συμπλήρωμα πρωτεΐνης για μετά την προπόνηση και πριν τον ύπνο. Ελπίζω να σε βοήθησα, να είσαι καλά να γυμνάζεσαι και διατρέφεσαι υγιεινά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Tha ithela na rwtisw...ti eine kalitero apaxo mosxarisio kreas i kotopoulo sththos?epishs exw diavasei polla arnitika sxoleia gia to kokkino kreas genika alla kai thetika...(p.x,oti periexei poli ligo lipos kai arketh proteini)!btw thelw gnwmi gia mosxarisio kreas kai stithos kotopoulo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σας ευχαριστώ για το σχόλιο σας!


      Λοιπόν και το στήθος κοτόπουλο και το μοσχαρίσιο κρέας έχουν περίπου 30γρ πρωτεΐνη ανά 100γρ κρέατος.

      Λιπαρά το μοσχαρίσιο κρέας ανάλογα με το κομμάτι περιεχέι 6-10γρ λίπους, πολύ καλά για κόκκινο κρέας.
      Το στήθος κοτόπουλο αν αφαιρέσουμε εννοείτε την πέτσα είναι σχεδόν άπαχο.

      Προσωπική μου άποψη θα πρέπει να τα τρώμε και τα δυο, το μοσχαρίσιο κρέας μου δίνει αρκετή δύναμη, το κοτόπουλο μου δίνει την πρωτεΐνη που θέλω χωρίς περιττό λίπος.


      Βάλε στο πρόγραμμα διατροφής σου μοσχάρι,κοτόπουλο,ασπράδια αυγών και φυσικά ψάρι για να έχεις πλήρη κάλυψη από αμινοξέα!!!


      Διάβασε ένα χρήσιμο άρθρο για το μοσχαρίσιο κρέας
      http://www.bodybuilders.gr/bodybuilding.asp?dtype=4&catid=2&recid=248

      Read more: http://health-beauty-internet.blogspot.com/2010/12/10_17.html#ixzz2dUaHM2Fh

      Διαγραφή
    2. Se euxaristw poli!Na kanw alli mia erwthsh?
      eime 1.76 kai 68.7 kg...xthes sto gumnastirio metrisa lipos ktlp!
      eixa 17.6 lipos dhladh 12.1 kg lipos kai 56.6 mueis!
      kserw oti gia na fanun oi kuliakoi prepei na exw lipos 10-12%!
      gia na ftasw sto epithimito apotelesma prepei na ftasw 60 kg ..xanontas mono lipos kai menontas stin idia muikh maza!
      thewrw omws oti eine upervolh na eime 16 kg katw apo to upsos mou!
      epomenos prepei na kapsw lipos kai paralhla na pernw miukh maza!
      trww sxedon kathe mera kotopoulo sththos,galopoula,tono,ospria oso borw kai pinw proteiniko rofhma epeidh dn m aresun ta avga genika!
      Thn alli evdomada pou tha pesw se kg thelw na dw an exw katevei se lipos i muikh maza!gia na anevw se muikh maza prepei na trww akoma pio polu?

      Διαγραφή
    3. Καλημέρα θα ήταν καλύτερο να βάζεις έστω ένα όνομα για να ξέρω σε ποιον μιλάω.
      Δεν μου είπες πια είναι η ηλικία σου.
      Έκανες λιπομέτρηση και είχες 17.6% λίπος δηλαδή 12.1kg λίπος και τα υπόλοιπα 56.6kg είναι μυική μάζα,νερό και οστά.
      Όπως είπες σωστά θα πρέπει να αλλάξεις την σύσταση του σώματος σου δηλαδή να βάλεις μυικό ιστό και να χάσεις λίπος και πάνω κάτω να είσαι στα ίδια κιλά. Αυτό θα το καταφέρεις με καλή διατροφή που θα έχει αρκετή πρωτεΐνη 2γρ ανά κιλό σωματικού βάρους υγιεινούς υδατάνθρακες και υγιεινά λιπαρά κυρίως από ελαιόλαδο και Ω3. Συνδύασε βάρη και αερόβια.

      Διάβασε σχετικά άρθρα από το blog μου θα σε καλύψουν σε όλους τους τομείς.

      Διαγραφή
    4. Arketh prwteini trww...kai turi cotagge..kai stithos kotopoulo...kai kapou kapou apaxo mosxarisio kreas kai pinw tin prwteinh m..!auta eine stin kathimerinoththa kai me salates...kai fruta vevea...kai kapies fores ospria!
      Tin paraskevh tha metrithw na dw ti ginete...eime 17 xrwnwn...varh 3erw dn prepei na sikwnw poli epeidh eime stin anaptu3h...genika kanw 4 fores tin evdomada..diadromo kai kuliakous kai 2 fores tin evdomada...mhxanimata kai kuliakus!Kuriakh 3ekurash!

      Διαγραφή
  11. Καλησπερα και συγχαρητηρια για το αρθρο σας..! Μια ερωτηση θελω μιας κ εχω ξεκινησει αρκετο καιρο βαρυ κ πολεμικες τεχνες..παροτι ξερω οτι η καλυτερη πηγη πρωτεινων ειναι το φαγητο (αυγα.κρεας.τυρι κλπ) τα συμπληρωματα πρωτεινης(τυπου mega strong protein) ειναι αρνητικα για τον οργανισμο μας? οσον αφορα καρκινογονα προιοντα και διαφορα παρομοια..
    Ευχαριστω εκ των προτερων!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Όλα τα συμπληρώματα εφόσον έχουν πάρει έγκριση από τον ΕΟΦ και άλλα από το χημείο του κράτους δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα και ειδικά στις γνωστές μάρκες. Καρκινογόνα προϊόντα δεν καταλαβαίνω τι εννοείς. Τρώγε καλά και πάρε και μια καλή πρωτεΐνη ορού γάλακτος για μετά την προπόνηση και είσαι οκ αν δεν θέλεις πολλά συμπληρώματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οχι δεν θελω παραπανω συμπληρωματα αυτην την πρωτεινη ορου γαλακτος μονο κ μονο σαν ελαχιστο βοηθητικο για τα βαρη και γενικα για την αθληση..Εγινε σ' ευχαριστω πολυ για την απαντηση γιατι ημουν λιγο δυστακτικος στο να την παρω παρολο που μου την προτειναν εχοντας ακουσει διαφορα γ τα "προιοντα" που παιρνουν οσοι κανουν βαρη..

      Διαγραφή
    2. Να είσαι καλά Γιωργάρα οτι χρειαστείς στην διάθεση σου!!!

      Διαγραφή
  13. tha thela na rwthsw an meta to gumnasthrio t prwteines proteineis na katanalwnoume (oxi gia meshmeriano) kai meta apo posh wra ap thn askhsh?? euxaristw

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ για την ερώτηση σου!!!
      Το ιδανικότερο αμέσως μετά την προπόνηση (στα αποδυτήρια) είναι να πιούμε ένα πρωτεϊνικό ρόφημα από ορό γάλακτος διαλυμένο σε νερό και να φάμε μια μπανάνα. Μετά από μια ώρα μπορούμε να φάμε πρωτεϊνικές τροφές όπως κοτόπουλο,κρέας (καλύτερα μοσχαρίσιο), ψάρι, αυγά (κυρίως τα ασπράδια) και ένα φλιτζάνι του τσαγιού περίπου υδατάνθρακες όπως καστανό αναποφλοίωτο ρύζι και άφθονη σαλάτα.

      Διαγραφή
  14. Τι τροφες πρεπει να τρωω για να κανω γραμμωση???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σας ευχαριστούμε για την ερώτηση σας!
      Όλες οι παραπάνω τροφές που αναφέρονται στο άρθρο είναι πολύ καλές επιλογές για γράμμωση.

      Επίσης διαβάστε τα παρακάτω άρθρα που δίνουν οδηγίες για διατροφή και άσκηση για γράμμωση!!

      http://health-beauty-internet.blogspot.gr/2011/06/super.html

      http://health-beauty-internet.blogspot.gr/2011/05/iaita.html

      http://health-beauty-internet.blogspot.gr/2011/06/carb-cycling-diet.html

      http://health-beauty-internet.blogspot.gr/2011/11/blog-post_8719.html

      http://health-beauty-internet.blogspot.gr/2010/10/blog-post_18.html

      Διαγραφή
  15. Geia sas,eime 17 xrwnwn 1.77 upsos kai 75 kg,dn exw metrisei teleutea to lipos m...alla borw na pw pws h kulia m eine arketa megalh!!An sas eine eukolo tha ithela na m protinete ena diatrofiko programma(gia kuliakus i estw epipedh kulia) me enalaktikes,opws kai na m peite pwso suxna prepei na kanw gumnastikh(aerovia) kai kuliakus!!Sas Euxaristw!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σας και σας ευχαριστώ για το σχόλιο σας.
      Για το διατροφικό πρόγραμμα θα έλεγα ότι δεν είναι εύκολο έτσι απλά να σας προτείνω κάτι, εξάλλου αυτό είναι δουλειά των ειδικών και ειδικά για εσάς που είστε κάτω των 18!
      Προπονητικά 3-5 φορές την εβδομάδα με συνδυασμό άσκησης με βάρη και αερόβια + κοιλιακούς ραχιαίους και τα αποτελέσματα θα έρθουν σύντομα,
      Για συμβουλές διατροφής μπορείτε να πάρετε πληροφορίες από πολλά άρθρα που έχουμε στο μπλογκ μας,τα οποία έχουν κυρίως συμβουλευτικό χαραχτήρα από την εμπειρία μας .

      Διαγραφή
  16. gia sas 8a h8ela na mou protinete otidipote trofimo periexei arketh prwteinh kai na mhn me afisei afragko 3erw amigdala gia paradigma..alla an briskete kapoios idikos edw pou borei na me boh8hsei parakalw na epikinwnisei mazi mou..to e-mail mou einai nikosfirakis@gmail.com :) 8elw na boh8hsw sthn anapti3h twn miwn mou tpt allo epishs labete ipopsh oti den paxenw gia kanena logo :( efxaristw kai pali :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου Νίκο και σε ευχαριστούμε για το σχόλιο σου!!!
      Πολύ καλές επιλογές είναι αυτές που διάβασες στο συγκεκριμένο άρθρο.
      Παρακάτω θα σου δώσω κάποια link από άρθρα για να διαβάσεις.
      Σου απαντάω κατά αυτό τον τρόπο γιατί είναι πολύ σημαντικό να μελετήσεις και να λάβεις γνώση πότε,γιατί και ποιες τροφές πρέπει να επιλέγεις ανάλογα με τον στόχο σου φυσικά!
      http://health-beauty-internet.blogspot.gr/2013/02/10-kaftes-simvoules-gia-muiki-anaptiksi.html
      http://health-beauty-internet.blogspot.gr/2011/11/blog-post.html
      http://health-beauty-internet.blogspot.gr/2014/04/quinoa-idiotites-ofeli-super-trofi.html
      http://health-beauty-internet.blogspot.gr/2011/10/blog-post_24.html
      http://health-beauty-internet.blogspot.gr/2011/07/blog-post_30.html
      http://health-beauty-internet.blogspot.gr/2011/04/blog-post_05.html
      http://health-beauty-internet.blogspot.gr/2011/01/blog-post_31.html
      http://health-beauty-internet.blogspot.gr/2010/11/bodybuilding.html
      http://health-beauty-internet.blogspot.gr/2010/11/blog-post.html
      http://health-beauty-internet.blogspot.gr/2010/07/blog-post_21.html

      Διαγραφή
  17. Τι εννοείς μαγιά μπύρας; το φακελάκι που βάζουμε
    στα γλυκά;Αν ναι να το ρίξω σε νερό και να το πιο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μια απλή αναζήτηση στο google θα σου λύσει την απορία , αλλά θα στο κάνω πιο εύκολο
      http://proionta-tis-fisis.blogspot.gr/2013/01/blog-post_4323.html

      Διαγραφή
  18. Καλησπερα και συγχαρητηρια για το site σας, η αντικατασταση του χοιρινου γυρου με κοτοπουλο και χωρις αλοιφη παντα υπαρχει περιπτωση να βοηθησει; θα δω μεγαλη διαφορα στο σωμα μου; Σας ευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου Γιώργο και ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια!
      Θα έλεγα σίγουρα να προτιμήσεις τον γύρο κοτόπουλο αλλά και αυτόν να τον τρως σπάνια μια και δεν είμαστε σίγουροι γιατί είναι αρκετά νόστιμος και ζουμερός.....υποπτεύομαι χωρίς να είμαι σίγουρος ότι μπορεί να προσθέτουν και χοιρινό λίπος ενδιάμεσα.
      Γενικά να προτιμάς κλασσικά φιλέτο κοτόπουλο ή σουβλάκι κοτόπουλο Θεσσαλονίκης πιστεύω να με πιάνεις!

      Διαγραφή
  19. Yπάρχει και η σχετική έρευνα του καθηγητή Δρ. Δελημάρη σε έγκριτο περιοδικό διατροφής : I Delimaris (2013) Adverse effects associated with protein intake above the Recommended Dietary Allowance for adults ISRN Nutrition, vol. 2013, Article ID 126929, 6 pages, 2013. doi:10.5402/2013/126929.

    While high protein consumption -above the current Recommended Dietary Allowance for adults (RDI: 0.8g protein/kg body weight/day)-is increasing in popularity, there is a lack of data on its potential adverse effects. OBJECTIVE: To determine the potential disease risks due to high protein/ high meat intake obtained from diet and/or nutritional supplements in humans. DESIGN: Review. SUBJECTS: Healthy adult male and female subjects. METHOD: In order to identify relevant studies, the electronic databases Medline, and Google Scholar were searched using the terms:"high protein diet", "protein overconsumption", "protein overuse", and "high meat diet". Papers not in English were excluded. Further studies were identified by citations in retrieved papers. RESULTS: 32 studies (21 experimental human studies and 11 reviews) were identified. The adverse effects associated with long-term high protein/ high meat intake in humans were: a) disorders of bone and calcium homeostasis, b) disorders of renal function, c) increased cancer risk, d) disorders of liver function, and e) precipitated progression of coronary artery disease. CONCLUSIONS: The findings of the present study suggest that there is currently no reasonable scientific basis in literature to recommend protein consumption above the current RDI (high protein diet) for healthy adults due to its potential disease risks. Further research needs to be carried out in this area- including large randomized controlled trials.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

eshop-myprotein

Αρχειοθηκη ιστολογιου