Tο παιδί σας τρώει υγιεινά στο σχολείο?

Παιδική παχυσαρκία
Σύμφωνα με έρευνα του εξωτερικού η παχυσαρκία σε παιδιά ηλικίας 6 έως 11 ετών αυξήθηκε από 6,5% που ήταν το 1980 σε 19,6% μέχρι το 2008.

Αυτή η αστρονομική άνοδος που αυξάνεται μέχρι και σήμερα και με την χώρα μας να κατέχει τις πρώτες θέσεις στα ποσοστά παχύσαρκων παιδιών έχει οδηγήσει πολλούς ειδικούς στην αναζήτηση της βελτίωσης των διατροφικών συνθηκών στα σχολεία.
Για να μπορέσει όμως αυτό να έχει αποτέλεσμα θα πρέπει καταρχήν οι γονείς να λάβουν τα μέτρα τους πριν… χτυπήσει το κουδούνι:

1. Αντικαταστήστε το γεύμα της καντίνας
Αν το παιδί πεινάσει θα πάει στην καντίνα. Εκεί σίγουρα οι επιλογές του όσον αφορά στην υγιεινή διατροφή περιορίζονται στο ελάχιστο μιας και ένα πακέτο γαριδάκια «φαντάζει» σίγουρα δελεαστικότερο στα μάτια τους από ένα σάντουιτς με γαλοπούλα και λαχανικά. Αν όμως έχετε φροντίσει να υπάρχει στην τσάντα τους ένα υγιεινό τοστ, του δίνετε την δυνατότητα να αποφύγει ότι ανθυγιεινό του σερβίρουν.
2. Αφήστε τα παιδιά να λάβουν μέρος στην προετοιμασία
Η προετοιμασία του γεύματος για το σχολείο δεν ξεπερνά στην πιο... δύσκολη των περιπτώσεων τα 15 λεπτά. Φροντίστε λοιπόν αυτό το τέταρτο της ημέρας να συμμετέχουν και τα παιδιά σας στην προετοιμασία. Έρευνες έχουν δείξει πως τα παιδιά βλέπουν πιο «ελκυστικά» και είναι πιο πιθανό να τρώνε τα τρόφιμα που βοηθούν στην προετοιμασία τους. Η τακτική αυτή συμβάλλει, επίσης, στο να δημιουργούν μια αίσθηση ευθύνης αλλά και να αναπτύσσουν από μικρή ηλικία καλές διατροφικές συνήθειες. Όσο για τα μικρότερα παιδιά που δεν μπορούν να βοηθήσουν ουσιαστικά μπορείτε να μετατρέψετε την όλη διαδικασία σε διασκέδαση φτιάχνοντας μια ωραία συσκευασία κ.λ.π.

3. Ποντάρετε σε ένα καλό πρωινό
Βεβαιωθείτε ότι τα παιδιά ξεκινούν την ημέρα τους με ένα καλό γεύμα. Οτιδήποτε λιγότερο το πιο πιθανόν είναι να τους κοστίσει σε ποιότητα κατά την διάρκεια της υπόλοιπης ημέρας. Τα δημητριακά ολικής αλέσεως, το γάλα και τα φρούτα παρέχουν μια καλή αρχή, αλλά προσπαθήστε να συμπεριλάβετε και ορισμένες επιπλέον πρωτεΐνες, όπως ένα βραστό αυγό, γιαούρτι ή τυρί ώστε να διατηρήσουν το επίπεδο της ενέργειας τους.
4. Περιορίστε το χαρτζιλίκι τους
Εκτός από το ότι η υπερβολή δεν τους βοηθά με κανέναν τρόπο, τα παιδιά που έχουν μονίμως χρήματα στα χέρια τους, συνήθως τα δαπανούν για πρόχειρο φαγητό, λένε οι ειδικοί. Ο περιορισμός λοιπόν του ποσού των μετρητών συνεπάγεται αυτομάτως και την αποφυγή τέτοιων περιστατικών.
Γιώργος Εμμανουηλίδης
πηγή:http://health-beauty-internet.blogspot.gr
Αν σας φάνηκε χρήσιμο μοιραστείτε το στα κοινωνικά δίκτυα!!!
Σας ευχαριστoύμε!!!
Georgemman YouTube Channel

loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

eshop-myprotein

Αρχειοθηκη ιστολογιου