Μάθε πόσες θερμίδες πρέπει να τρώς για να πετύχει η ΔΙΑΙΤΑ!!!

θερμίδες δίαιτα

Σε αυτό το άρθρο θα δούμε βήμα προς βήμα πως θα υπολογίσουμε πόσες θερμίδες πρέπει να λαμβάνουμε ημερησίως για μια πετυχημένη ΔΙΑΙΤΑ και ΑΔΥΝΑΤΙΣΜΑ!!!


Υπολογίσατε πόσες θερμίδες «καίτε» καθημερινά; Αυτά ήταν τα δύο πρώτα βασικά βήματα για να συνθέσετε μόνοι σας τη δική σας διατροφή απώλειας βάρους. Όμως το αποτέλεσμα στο οποίο καταλήξατε αντιπροσωπεύει το ποσό της ενέργειας, δηλαδή τις θερμίδες που χρειάζεστε για να συντηρείστε στο βάρος σας και όχι τις θερμίδες εκείνες που οδηγούν σε απώλεια κιλών. Τι πρέπει λοιπόν να κάνετε για να χάσετε βάρος; Πόσες θερμίδες λιγότερες θα πρέπει να προσλαμβάνετε από αυτές που δαπανά το σώμα σας σε καθημερινή βάση; Ο κανόνας είναι απλός: για απώλεια 1 κιλού την εβδομάδα θα πρέπει να αφαιρέσετε από την ημερήσια ενεργειακή σας δαπάνη περίπου 1000kcal/ ημέρα, και για να χάνετε 0,5 kg/ εβδομάδα θα πρέπει να αφαιρέσετε περίπου 500kcal/ ημέρα. Ας δούμε δύο παραδείγματα για να γίνει πιο κατανοητή η παραπάνω διαδικασία.

Παράδειγμα 1: Φοιτήτρια, με βάρος 73 kg, η οποία έχει ως επί το πλείστον καθιστική ζωή αλλά περπατάει 3 φορές την εβδομάδα για τουλάχιστον 30 λεπτά
Βάσει του πίνακα στο 1ο βήμα, ο βασικός μεταβολισμός της συγκεκριμένης γυναίκας υπολογίζεται στις 1664 kcal. Εάν πολλαπλασιάσουμε τον ΒΜ με το δείκτη σωματικής δραστηριότητας 1,4, η ενεργειακή της δαπάνη εκτιμάται στις 2330 θερμίδες. Αφαιρώντας λοιπόν περίπου 800 θερμίδες και ακολουθώντας μία δίαιτα 1500 kcal/ ημέρα, αναμένεται να χάνει περίπου 0,8 - 1 κιλό την εβδομάδα, δηλαδή περίπου το 1% του σωματικού της βάρους.

Παράδειγμα 2: Γυναίκα μεγαλύτερης ηλικίας με βάρος 64kg, η οποία ακολουθεί καθιστική ζωή κάνοντας μόνο τις ελαφριές δουλειές του σπιτιού
Ο βασικός μεταβολισμός της γυναίκας εκτιμάται στις 1459 – 10% (λόγω ηλικίας) = 1313 θερμίδες, ο οποίος πολλαπλασιάζεται με δείκτη σωματικής δραστηριότητας 1,3 λόγω της καθιστικής ζωής που κάνει, συνεπώς οι θερμίδες που δαπανά καθημερινά το σώμα της ανέρχονται στις 1707 θερμίδες. Για να χάνει λοιπόν περίπου μισό κιλό την εβδομάδα θα πρέπει να αφαιρέσει από αυτό το νούμερο περίπου 500 kcal ημερησίως και να εφαρμόσει δίαιτα 1200kcal/ ημέρα.

Σημείωση: Δεν συστήνεται η μείωση κάτω από τις 1200 θερμίδες/ ημέρα, καθώς ένα τέτοιο διατροφικό πρόγραμμα δεν καλύπτει τις βασικές διατροφικές ανάγκες.
πηγη:.nutrimed.gr
Αν σας φάνηκε χρήσιμο μοιραστείτε το στα κοινωνικά δίκτυα!!!
Σας ευχαριστoύμε!!!
Georgemman YouTube Channel

loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

eshop-myprotein

Αρχειοθηκη ιστολογιου