Συμβουλές αντιγήρανσης και μακροζωίας!!!

Συμβουλές αντιγήρανσης

Παρακάτω θα δούμε μερικές απο τις πιο βασικές συμβουλές που όχι μόνο θα μας βοηθήσουν να παραμείνουμε νέοι, αλλά θα μας προστατέψουν και από κάποιες ασθένειες και επιπλοκές που σχετίζονται με την ηλικία.


 Άσκηση
Το να διατηρείτε το σώμα σας σε καλή φόρμα βοηθά στην πρόληψη πολλών ασθενειών και επιβραδύνει αξιοσημείωτα την διαδικασία της γήρανσης. Η σωματική άσκηση δυναμώνει τον μυ της καρδιάς, μειώνει την πίεση και βοηθά στον έλεγχο του βάρους. Δυναμώνει τα οστά και μειώνει τις πιθανότητες οστεοπόρωσης. Αυξάνει την αντοχή, την ευλυγισία και βελτιώνει τον μεταβολισμό. Υπάρχουν πολλοί απλοί και αποτελεσματικοί τρόποι άσκησης όπως το περπάτημα, το τρέξιμο, η ποδηλασία, ακόμη και ο χορός. Καλό είναι μερικές φορές την εβδομάδα να γυμνάζεστε αποτελεσματικά χρησιμοποιώντας ελαφριά βαράκια.  
(Ασκηση για καψιμο θερμιδων και επιτυχια στη ΔΙΑΙΤΑ!!!)

Φυσική φροντίδα δέρματος
Υπάρχουν πολλά φυσικά προϊόντα και φυσικά συστατικά που είναι ωφέλιμα για το δέρμα όπως το μέλι, η βρώμη, ο χυμός λεμονιού, το αμυγδαλέλαιο, με βάση τα οποία μπορείτε να παρασκευάσετε προϊόντα περιποίησης στο σπίτι. Ορίστε μερικές συμβουλές για το πώς να αντιμετωπίσετε τη γήρανση του δέρματος:
• Αποφύγετε την υπερβολική χρήση καλλυντικών, αφού πολλά προϊόντα περιέχουν ενδεχομένως επιβλαβή συστατικά. Το υπερβολικό μέικαπ φράζει τους πόρους και δεν αφήνει το δέρμα να αναπνέει.
• Πίνετε 8 ποτήρια νερό ημερησίως. Η ενυδάτωση των κυττάρων του δέρματος βελτιώνει την εμφάνισή του.
• Κάντε ένα κρύο ντους καθώς η υπερβολική θερμότητα μπορεί να προκαλέσει ζημιά στο δέρμα.
• Η διατροφή σας θα πρέπει να είναι πλούσια σε φρούτα και πράσινα φυλλώδη λαχανικά όπου υπάρχουν πολλά φυσικά αντιοξειδωτικά.

Διατροφή 
Η καλύτερη αντιγηραντική διατροφή είναι αυτή που περιέχει πολλά αντιοξειδωτικά και είναι φτωχή σε ζάχαρη, λίπος, τεχνητά συστατικά και άλλα πρόσθετα τροφίμων. Μία συνηθισμένη μέθοδος για να σταματήσετε τη διαδικασία της γήρανσης είναι ο περιορισμός των θερμίδων.

Συμπληρώματα διατροφής 
Μια από τις καλύτερες συμβουλές αντιγήρανσης είναι η χρήση βιταμινών και μετάλλων σε μορφή συμπληρωμάτων. Μια πολυβιταμίνη δεν μπορεί να αντικαταστήσει μια φτωχή διατροφή, αλλά μπορεί να είναι μια αξιοσημείωτη συνεισφορά στην βελτίωσή της.

Αντιοξειδωτικά
Τα αντιοξειδωτικά είναι θρεπτικά στοιχεία που προστατεύουν τα κύτταρά σας από την οξείδωση. Η οξείδωση προκαλεί τη γήρανση των κυττάρων. Ειδικότερα, αυτός ο εκφυλισμός της κατάστασης των κυττάρων προκαλεί τη γήρανση και επομένως τα αντιοξειδωτικά είναι ιδιαίτερα σημαντικά ως θεραπεία κατά της γήρανσης. Μερικά από τα καλύτερα αντιοξειδωτικά είναι οι βιταμίνες C και Ε, η βήτα-καροτίνη, η άλφα-καροτίνη, το σελήνιο, το συνένζυμο Q10 και τα φλαβονοειδή. Αυτά περιέχονται σε πολλά αντιγηραντικά προϊόντα διατροφής και είναι διαθέσιμα σε μορφή βιταμινούχων συμπληρωμάτων.

 Οι ειδικοί λένε ότι ο καλύτερος τρόπος για όμορφη γήρανση βρίσκεται στο μανάβικο: στα φρούτα, στα λαχανικά, στο πράσινο τσάι και σε πολλά άλλα χρήσιμα τρόφιμα που είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και άλλα συστατικά που εμποδίζουν την γήρανση.

Πολλές μελέτες έχουν επιβεβαιώσει ότι η υγιεινή διατροφή συνδέεται άμεσα με την πρόληψη της γήρανσης και των χρόνιων ασθενειών. Ο υγιεινός τρόπος ζωής που συμπεριλαμβάνει σωματική δραστηριότητα, επαρκή ανάπαυση, διακοπή του καπνίσματος και μια διατροφή που αποτελείται από υγιεινά τρόφιμα και ποτά μπορεί να είναι η καλύτερη άμυνα ενάντια στην γήρανση.

«Η σωστή διατροφή είναι απαραίτητη για να εμποδίσουμε την επίθεση της γήρανσης και των ασθενειών που συνδέονται με αυτή και όσο πιο νωρίς το καταλάβουμε αυτό, τόσο το καλύτερο», λέει η Susan Moors, ομιλήτρια για την Αμερικάνικη Ένωση Διατροφής.
(ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΤΡΟΦΕΣ για όμορφο δέρμα!!!)

Διατροφή για υγιή γήρανση
 • Ψάρι – Τρώτε ψάρι δύο φορές την εβδομάδα, ιδιαίτερα τα είδη που είναι πλούσια σε Ωμέγα-3 λιπαρά οξέα.
• Φρούτα και λαχανικά πλούσια σε αντιοξειδωτικά - Επιλέγετε φρούτα και λαχανικά κορεσμένου χρώματος. Για να έχετε τα μέγιστα αποτελέσματα χρειάζεστε τουλάχιστον 5 μερίδες την ημέρα.
• Οι αναποφλοίωτοι σπόροι μας παρέχουν διαλυτές ίνες και βοηθάνε στη μείωση της χοληστερίνης στο αίμα. Χρειάζεστε τουλάχιστον 3 μερίδες την ημέρα.
• Όσπρια – αυτοί είναι οι υποτιμημένοι ήρωες όπου υπάρχουν σε αφθονία τα συστατικά που υπάρχουν και στα λαχανικά με πολύ λίγες θερμίδες. Προσθέστε τα στην διατροφή σας 3-4 φορές την εβδομάδα.
• Το γιαούρτι έχει όλα τα πλεονεκτήματα του γάλακτος συν τα προβιοτικά που βοηθάνε να εμπλουτίσουμε το έντερό μας με καλά βακτήρια. Αντικαταστήστε μία από τις 3 ημερήσιες μερίδες γαλακτοκομικών με «ζωντανής καλλιέργειας» γιαούρτι.
• Οι ξηροί καρποί είναι μια εξαιρετική πηγή βιταμίνης Β που είναι χρήσιμη για την καρδιά και τον εγκέφαλο. Τα καλά λιπαρά που έχουν οι ξηροί καρποί είναι ωφέλιμα για την ελαστίνη και το κολλαγόνο του δέρματος και το βοηθάνε να διατηρήσει τη δομή και την ελαστικότητά του. Καταναλώνετε μικρή ποσότητα ξηρών καρπών γιατί έχουν πολλές θερμίδες.
• Το νερό είναι σημαντικό για την ενυδάτωση του δέρματος, των μυών και όλων των οργάνων του σώματος. Εκτός από τα διάφορα υγρά και τα τρόφιμα που περιέχουν νερό, πίνετε τουλάχιστον 3-4 ποτήρια καθαρό νερό κάθε μέρα.

Υγιεινές συνήθειες
Οι καθημερινές υγιεινές συνήθειες είναι η βάση ενός αποτελεσματικού τρόπου ζωής στραμμένου ενάντια στη γήρανση. Η τακτική άσκηση, ο επαρκής ύπνος και μια ισορροπημένη διατροφή είναι επίσης εξίσου σημαντικά. Ακόμη και τα απλά πράγματα όπως οι μικρότερες μερίδες και η πιο δραστήρια ζωή, αντί να βλέπετε τηλεόραση, μπορούν να βελτιώσουν την υγεία σας. Δραστήριος τρόπος ζωής Για να διατηρήσετε καλή υγεία και υψηλά επίπεδα ενέργειας είναι πολύ σημαντικό να διατηρείτε έναν δραστήριο τρόπο ζωής. Ο καθιστικός τρόπος ζωής μπορεί να οδηγήσει σε πολλά προβλήματα υγείας όπως οι καρδιακές παθήσεις. Οι γιατροί συνιστούν ένα μέσο όρο 60 λεπτών σωματικής δραστηριότητας την ημέρα και αυτό μπορεί να συμπεριλαμβάνει τα πάντα, από τον διάδρομο στο γυμναστήριο έως μια απλή δουλειά στον κήπο.

Γιώργος Εμμανουηλίδης
πηγή:http://health-beauty-internet.blogspot.gr
Αν σας φάνηκε χρήσιμο μοιραστείτε το στα κοινωνικά δίκτυα!!!
Σας ευχαριστoύμε!!!
Georgemman YouTube Channel

loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

eshop-myprotein

Αρχειοθηκη ιστολογιου