Μπορούμε να τις φάμε ενδιάμεσα από τα γεύματα μας σαν πρωτεϊνικό σνακ ή μετά την προπόνηση μας για άμεση αποκατάσταση (κατά προτίμηση σε αυτή την περίπτωση να περιέχει ορό γάλακτος για άμεση απορρόφηση).
Υλικά για (1 μερίδα):
- 30 γρ βρώμης
- 2 ασπράδια αυγών
- 1/2 μεζούρα (20g) σκόνη πρωτεΐνης (γεύση σοκολάτας ή οποιαδήποτε γεύση θέλετε)χρησιμοποιώντας πρωτεΐνη καζεΐνης οι τηγανίτες θα γίνουν πιο υγρές,αν χρησιμοποιήσετε ορό γάλακτος θα τις κάνει πιο σφιχτές.
- Μπορείτε να προσθέσετε προαιρετικά 1/2 κουταλάκι του γλυκού σκόνη κακάο αν θέλετε πιο δυνατή γεύση σοκολάτας.
Οδηγίες:
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπολ (Θα πρέπει να είναι κάπως υγρό αλείψτε το με ελάχιστο ηλιέλαιο)
- Ψεκάστε μια κατσαρόλα με αντικολλητικό σπρέι και βάλτε τη φωτιά στο μέτριο.
- Ρίξτε το μείγμα στο τηγάνι και απλώστε το με ένα κουτάλι ώστε να σχηματίσετε μικρές τηγανίτες εκτός αν έχετε ειδικές φόρμες.
- Μαγειρέψτε για λίγα λεπτά μέχρι να μπορεί ξεκολλάει εύκολα το μείγμα στο τηγάνι
- Γυρίστε τις τηγανίτες και μαγειρέψτε από την άλλη πλευρά και είμαστε έτοιμοι καλή μας όρεξη!!!
Διατροφικά στοιχεία ανά (1 μερίδα):
θερμίδες: 213 cal
Πρωτεΐνη: 29 γρ
Υδατάνθρακες: 19 γρ (ζάχαρη 2.8g)
Λίπος: 2.3 g (0.4 g κορεσμένα)
Φυτικές ίνες: 2,5 g
Γιώργος Εμμανουηλίδης
πηγή:http://health-beauty-internet.blogspot.gr
Αν σας φάνηκε χρήσιμο μοιραστείτε το στα κοινωνικά δίκτυα!!!
Σας ευχαριστoύμε!!!
@georgemmanΣας ευχαριστoύμε!!!
https://www.instagram.com/georgemman
loading...
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου