1). Για να διατηρείτε την οξεοαλκαλική ισορροπία του οργανισμού σας, το 50-60% των τροφών που περιλαμβάνει το καθημερινό σας διαιτολόγιο, πρέπει να προέρχεται από ωμές τροφές όπως φρούτα και λαχανικά. Τα φρούτα και τα λαχανικά δεν πρέπει να είναι πολύ ώριμα ή πολύ άγουρα ή προϊόντα θερμοκηπίου και γενικά "εκτός εποχής".
2).Το πρωινό σας πρέπει να περιλαμβάνει μπόλικα φρέσκα φρούτα, το μεσημεριανό σας κάθε είδους ωμά λαχανικά και φυτικές τροφές (μακαρόνια, ρύζι, όσπρια κ.λπ) και το βραδινό σας πρωτεϊνούχες τροφές όπως το ψάρι και το κοτόπουλο και ωμά λαχανικά. Για δεκατιανό δοκιμάστε φρούτα, τυρί κι άπαχο γιαούρτι.
3).Τα φρέσκα φρούτα τρώγονται μόνον με άδειο στομάχι. Δεν τρώγονται ποτέ μετά το φαγητό. Μπορούν να συνδυαστούν στο ίδιο γεύμα φρούτα και γαλακτοκομικά προϊόντα.
4).Οι πατάτες, το ρύζι και τα μακαρόνια δεν πρέπει να συνδυάζονται με κρέας και γενικά με τροφές που περιέχουν ζωικές πρωτεΐνες.
5).Τα ωμά καρότα μπορούν να συνδυάζουν κάθε τροφή (εκτός από τα φρούτα).Τα βραστά όμως καρότα δεν συνδυάζονται με κρέας.
6).Τα γλυκά και γενικά τα προϊόντα που περιέχουν ζάχαρη πρέπει γενικά να αποφεύγονται. Αν όμως για οποιοδήποτε λόγο θέλετε να φάτε γλυκό, κάντε το στα ενδιάμεσα των κυρίως γευμάτων κι αμέσως μετά πλύνετε καλά τα δόντια σας.
Αν το γλυκό φαγωθεί ως επιδόρπιο μετά από ένα καλό γεύμα, τότε θα δημιουργηθούν βαρυστομαχιά και αέρια λόγω της ανάμιξης της ζάχαρης με τα άλλα συστατικά των τροφών(επιβάρυνση πεπτικού συστήματος).
7).Οι αμυλούχες τροφές και γενικά οι τροφές που χαρακτηρίζονται ως υδατάνθρακες συνδυάζονται με κάθε είδους λαχανικά. Η μίξη διαφόρων φυτικών τροφών μπορεί να κάνει το γεύμα πιο πλήρες (παράδειγμα ρύζι + αρακάς + ωμά καρότα).
8). Προτιμήστε την κατανάλωση φυτικών λιπών κι ειδικά ελαιόλαδου.
9).Μην συνδυάζετε πρωτεϊνούχες και λιπαρές τροφές. Οι πρωτεϊνούχες τροφές έχουν από μόνες τους αρκετά λίπη.
10).Οι πρωτεϊνούχες τροφές συνδυάζονται μόνον με ωμά λαχανικά. Μπορείτε δηλαδή να τρώτε κρέας με ωμή σαλάτα αλλά όχι κρέας με πατάτες ή μακαρόνια.
11).Πίνετε άφθονο νερό και τρώτε τρόφιμα που περιέχουν μεγάλες ποσότητες νερού όπως τα φρούτα, τα λαχανικά και τα γαλακτοκομικά προϊόντα.
12).Αποφεύγετε, όσο το δυνατόν, το κρέας. Προτιμήστε το ψάρι.
13).Μην τρώτε εντόσθια κρεάτων.
14).Να τρώτε μόνον όταν πεινάτε για να "εκπαιδεύσετε" τον εαυτό σας να ζητά και να παίρνει τροφή μόνον όταν την χρειάζεται.
15).Σε κάθε γεύμα πρέπει να τρώτε μόνον όσο χρειάζεστε.
16).Προτιμήστε τα μικρά και συχνά γεύματα παρά τα μεγάλα και σε αραιά χρονικά διατήματα.
17).Μην τρώτε βιαστικά. Το αργό μάσημα βοηθά την πέψη και δίνει εντονότερα το αίσθημα του κορεσμού.
18).Μην πίνετε νερό και υγρά κατά την διάρκεια των γευμάτων. Τα υγρά κατά την διάρκεια του γεύματος αραιώνουν τα πεπτικά ένζυμα και κάνουν δυσκολότερη την χώνεψη.
19).Μην τρώτε όταν είστε κουρασμένοι, αναστατωμένοι, αγχωμένοι, ή πονάτε, παρά μόνον εάν πεινάτε πραγματικά.
20).Να τρώτε το βραδινό σας τουλάχιστον τρεις ώρες πριν τον ύπνο.
Γιώργος Εμμανουηλίδης
πηγή:http://health-beauty-internet.blogspot.gr
Tweet
2).Το πρωινό σας πρέπει να περιλαμβάνει μπόλικα φρέσκα φρούτα, το μεσημεριανό σας κάθε είδους ωμά λαχανικά και φυτικές τροφές (μακαρόνια, ρύζι, όσπρια κ.λπ) και το βραδινό σας πρωτεϊνούχες τροφές όπως το ψάρι και το κοτόπουλο και ωμά λαχανικά. Για δεκατιανό δοκιμάστε φρούτα, τυρί κι άπαχο γιαούρτι.
3).Τα φρέσκα φρούτα τρώγονται μόνον με άδειο στομάχι. Δεν τρώγονται ποτέ μετά το φαγητό. Μπορούν να συνδυαστούν στο ίδιο γεύμα φρούτα και γαλακτοκομικά προϊόντα.
4).Οι πατάτες, το ρύζι και τα μακαρόνια δεν πρέπει να συνδυάζονται με κρέας και γενικά με τροφές που περιέχουν ζωικές πρωτεΐνες.
5).Τα ωμά καρότα μπορούν να συνδυάζουν κάθε τροφή (εκτός από τα φρούτα).Τα βραστά όμως καρότα δεν συνδυάζονται με κρέας.
6).Τα γλυκά και γενικά τα προϊόντα που περιέχουν ζάχαρη πρέπει γενικά να αποφεύγονται. Αν όμως για οποιοδήποτε λόγο θέλετε να φάτε γλυκό, κάντε το στα ενδιάμεσα των κυρίως γευμάτων κι αμέσως μετά πλύνετε καλά τα δόντια σας.
Αν το γλυκό φαγωθεί ως επιδόρπιο μετά από ένα καλό γεύμα, τότε θα δημιουργηθούν βαρυστομαχιά και αέρια λόγω της ανάμιξης της ζάχαρης με τα άλλα συστατικά των τροφών(επιβάρυνση πεπτικού συστήματος).
7).Οι αμυλούχες τροφές και γενικά οι τροφές που χαρακτηρίζονται ως υδατάνθρακες συνδυάζονται με κάθε είδους λαχανικά. Η μίξη διαφόρων φυτικών τροφών μπορεί να κάνει το γεύμα πιο πλήρες (παράδειγμα ρύζι + αρακάς + ωμά καρότα).
8). Προτιμήστε την κατανάλωση φυτικών λιπών κι ειδικά ελαιόλαδου.
9).Μην συνδυάζετε πρωτεϊνούχες και λιπαρές τροφές. Οι πρωτεϊνούχες τροφές έχουν από μόνες τους αρκετά λίπη.
10).Οι πρωτεϊνούχες τροφές συνδυάζονται μόνον με ωμά λαχανικά. Μπορείτε δηλαδή να τρώτε κρέας με ωμή σαλάτα αλλά όχι κρέας με πατάτες ή μακαρόνια.
11).Πίνετε άφθονο νερό και τρώτε τρόφιμα που περιέχουν μεγάλες ποσότητες νερού όπως τα φρούτα, τα λαχανικά και τα γαλακτοκομικά προϊόντα.
12).Αποφεύγετε, όσο το δυνατόν, το κρέας. Προτιμήστε το ψάρι.
13).Μην τρώτε εντόσθια κρεάτων.
14).Να τρώτε μόνον όταν πεινάτε για να "εκπαιδεύσετε" τον εαυτό σας να ζητά και να παίρνει τροφή μόνον όταν την χρειάζεται.
15).Σε κάθε γεύμα πρέπει να τρώτε μόνον όσο χρειάζεστε.
16).Προτιμήστε τα μικρά και συχνά γεύματα παρά τα μεγάλα και σε αραιά χρονικά διατήματα.
17).Μην τρώτε βιαστικά. Το αργό μάσημα βοηθά την πέψη και δίνει εντονότερα το αίσθημα του κορεσμού.
18).Μην πίνετε νερό και υγρά κατά την διάρκεια των γευμάτων. Τα υγρά κατά την διάρκεια του γεύματος αραιώνουν τα πεπτικά ένζυμα και κάνουν δυσκολότερη την χώνεψη.
19).Μην τρώτε όταν είστε κουρασμένοι, αναστατωμένοι, αγχωμένοι, ή πονάτε, παρά μόνον εάν πεινάτε πραγματικά.
20).Να τρώτε το βραδινό σας τουλάχιστον τρεις ώρες πριν τον ύπνο.
Γιώργος Εμμανουηλίδης
πηγή:http://health-beauty-internet.blogspot.gr
Αν σας φάνηκε χρήσιμο μοιραστείτε το στα κοινωνικά δίκτυα!!!
Σας ευχαριστoύμε!!!
Σας ευχαριστoύμε!!!
loading...
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου