ΜΥΘΟΣ ότι το μεγάλο πρωινό βοηθάει στο ΑΔΥΝΑΤΙΣΜΑ!!!

Μεγάλο πρωινό και αδυνάτισμα
Αποτελεί μύθο ότι η κατανάλωση μεγάλου πρωινού σημαίνει κατανάλωση λιγότερων θερμίδων κατά τη διάρκεια της ημέρας, σύμφωνα με νέα γερμανική έρευνα.
Η έρευνα, που δημοσιεύεται στο περιοδικό ‘Nutrition Journal’, έδειξε ότι οι άνθρωποι καταναλώνουν παρά το μεγάλο πρωινό την ίδια ποσότητα στο μεσημεριανό και το δείπνο.
Ο επιστήμονες υποδεικνύουν ότι η μείωση των θερμίδων του πρωινού θα βοηθήσει ενδεχομένως τους ανθρώπους να αδυνατίσουν .
Η κατανάλωση μεγάλου πρωινού συνδέεται συχνά με την απώλεια βάρους .
Η ερευνητική ομάδα από το Πανεπιστήμιο του Μονάχου εξέτασε 400 ανθρώπους για μια ημέρα.
Οι εθελοντές κράτησαν ημερολόγιο σχετικά με τη διατροφή τους, την ώρα που κατανάλωναν γεύματα και το βάρος τους. Ορισμένοι κατανάλωσαν μεγάλο πρωινό, άλλοι μικρό, ενώ υπήρξαν και εθελοντές που το παρέλειψαν. Όσοι προτίμησαν το μεγάλο πρωινό, κατά μέσον όρο 400 θερμίδες περισσότερο από το μικρό, κατανάλωσαν περίπου 400 θερμίδες περισσότερες σε μια ημέρα.
Ο επικεφαλής της έρευνας, Dr Volker Schusdziarra, δήλωσε ότι τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν ότι οι άνθρωπου έτρωγαν το ίδιο το μεσημέρι και το βράδυ, ανεξάρτητα από την ποσότητα του πρωινού.
Ειδικοί, ακόμα δηλώνουν ότι ο ρόλος του πρωινού είναι σημαντικός.
Η Βρετανική Ένωση Διαιτολόγων ανακοίνωσε ότι η κατανάλωση του πρωινού είναι σημαντική για μια ισορροπημένη διατροφή. Ο εκπρόσωπός της, Sian Porter, δήλωσε ότι έχει υποδειχτεί ότι άνθρωποι που καταναλώνουν πρωινό έχουν περισσότερο ισορροπημένη διατροφή σε σχέση με όσους την παραλείπουν, είναι λιγότερο πιθανό να είναι υπέρβαροι, χάνουν βάρος με μεγαλύτερη επιτυχία και εμφανίζουν μειωμένο κίνδυνο για ορισμένες νόσους. Η παράλειψη του πρωινού, πρόσθεσε, μπορεί να οδηγήσει σε κατανάλωση λιγότερο υγιεινών σνακ αργότερα ή το πρωί.

πηγη:advancehealth.gr
Αν σας φάνηκε χρήσιμο μοιραστείτε το στα κοινωνικά δίκτυα!!!
Σας ευχαριστoύμε!!!


loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

eshop-myprotein

Αρχειοθηκη ιστολογιου