Οι 10 πιο κλασσικοί ΜΥΘΟΙ για την ΔΙΑΙΤΑ και το ΑΔΥΝΑΤΙΣΜΑ!!!

Μύθοι για την δίαιτα και το αδυνάτισμα
Πολλές επαναλήψεις ή λίγες επαναλήψεις; Άσκηση με πολλά ρούχα; Λιγότερη πρωτεΐνη στο καθημερινό διαιτολόγιο; Με τις καλοκαιρινές διακοπές πιο κοντά από ποτέ, δεν ακούγονται λίγα. Μάθε τουλάχιστον τι είναι αλήθεια και τι μύθος.
Φοράμε αρκετά ρούχα για να ιδρώνουμε περισσότερο στη προπόνηση

H πραγματικότητα: Ο ιδρώτας αποτελεί ένα εργαλείο ψύξης του οργανισμού, το οποίο προστατεύει από τη θερμοπληξία. Όταν η θερμοκρασία αυξάνεται, το σώμα αποβάλλει νερό, προσπαθώντας να εξισορροπήσει τις συνθήκες. Η αποβολή υγρών οδηγεί σε πρόωρη διακοπή της προσπάθειας, κάτι που σημαίνει λιγότερο χρόνο προπόνησης άρα και λιγότερο αποτέλεσμα.

Εκτελούμε στα βάρη πολλές επαναλήψεις με λίγα κιλά για πετύχουμε περισσότερη γράμμωση

H πραγματικότητα: Κάθε φορά που οι μύες συναντούν μια αντίσταση, λαμβάνουν ένα ισχυρό κίνητρο ανάπτυξης. Εάν η αντίσταση είναι μεγαλύτερη ή κοντά στο ατομικό μας όριο, ο μυς θα οδηγηθεί σε υπερτροφία. Η γράμμωση απαιτεί μεγάλους μύες και ελάχιστο λίπος. Σε καμία περίπτωση οι μεγάλοι μύες δεν δημιουργούν αισθητικό πρόβλημα. Αυτό που χαλάει την εικόνα του σώματος είναι τα παραπάνω κιλά και η μεγάλη κατακράτηση υγρών.

Κόβουμε το φαγητό όταν καλοκαιριάσει

H πραγματικότητα: Η ασφαλής μείωση του βάρους έρχεται μέσα από την αύξηση της μεταβολικής λειτουργίας. Τρώμε λίγο και συχνά ενώ αυξάνουμε παράλληλα τη κίνηση. Η αφαγία είναι πολύ επικίνδυνη για την υγεία μας, ενώ έχει και πολύ κακό αισθητικό αποτέλεσμα. Όταν τρώμε ελάχιστα χάνουμε αρκετό μυϊκό ιστό και αυτό μεταφράζεται σε χαλάρωση.

Δεν πίνουμε υγρά για να στεγνώσουμε

H πραγματικότητα: Πρόκειται για έναν από τους παλαιότερους και πλέον γραφικούς μύθους ο όποιος τείνει να εξαλειφθεί. Η μείωση του νερού οδηγεί άμεσα σε αύξηση της κατακράτηση υγρών από το σώμα. Το καλοκαίρι καταναλώνουμε όσα περισσότερα υγρά γίνεται. Το σώμα αμύνεται όταν του στερούμε ένα από τα βασικά στοιχειά της λειτουργίας του.

Τρώμε τροφές με λιγότερη πρωτεΐνη για να κρατηθούμε αδύνατοι

H πραγματικότητα: Όσο μικρότερο είναι το ποσοστό πρωτεΐνης στα γεύματα τόσο πιο δύσκολο είναι να φανούμε αδύνατοι. Η πρωτεΐνη είναι το δομικό υλικό του σώματος και το βασικό συστατικό των μυών. Η βελτίωση της ποιότητας των γευμάτων έρχεται μέσα από τη δραστική μείωση του λίπους και της εξισορρόπησης των υδατανθράκων.

Αποφεύγουμε τη προπόνηση με βάρη

H πραγματικότητα: Η προπόνηση με αντιστάσεις απαιτεί πάρα πολύ ενέργεια, αυξάνοντας στο μέγιστο το μεταβολισμό. Δεν αφαιρούμε σε καμία περίπτωση το πολύτιμο αυτό εργαλείο δουλειάς, δίνοντας στον οργανισμό μόνο αερόβια άσκηση. Ιδανικός θεωρείται ο συνδυασμός των δυο, ο οποίος οδηγεί σε άριστη φυσική κατάσταση και εξαιρετικό αισθητικό αποτέλεσμα.

Το καλοκαίρι γυμναζόμαστε μόνο με αερόβια άσκηση

H πραγματικότητα: Αρκετοί θεωρούν ότι μόνο με την αερόβια προπόνηση χάνεται λίπος. Στην πραγματικότητα η αερόβια άσκηση είναι ένα πολύτιμο εργαλείο για τον οργανισμό, αφού κυριολεκτικά γυμνάζει στο μέγιστο βαθμό καρδία και πνεύμονες. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι μπορούμε να κερδίσουμε σοβαρό μυϊκό όγκο με το συγκεκριμένο είδος προπόνησης. Αντίθετα, η υπερβολή στην αερόβια προπόνηση μπορεί να οδηγήσει ακόμη και στην απώλεια μυϊκού ιστού.

Καλοκαιρινή προπόνηση μέχρι τελικής πτώσης

H πραγματικότητα: Οι καλοκαιρινοί μήνες δεν προσφέρουν ιδανικές συνθήκες προπόνησης. Ο σημαντικότερος παράγοντας επιβάρυνσης είναι η θερμοκρασία η οποία δυσκολεύει αρκετά τη προσπάθεια. Η εξάντληση δεν προσφέρει τίποτε περισσότερο από ένα καλό τραυματισμό. Το καλοκαιρινό πρόγραμμα προπόνησης είναι σύντομο, στοχευόμενο και ευχάριστο.

Ξημεροβραδιαζόμαστε στη σάουνα για να στεγνώσουμε

H πραγματικότητα: Η σάουνα προσφέρει χαλάρωση, ηρεμία και βοήθα στην αποκατάσταση. Οτιδήποτε άλλο δεν έχει καμία σχέση με τη πραγματικότητα. Φανταστείτε ένα άνθρωπο ο οποίος κάθεται γυμνός στο κρύο και περιμένει να αδυνατίσει, όσο πιθανό είναι να το καταφέρει με το κρύο άλλο τόσο είναι και με τη ζέστη.

Τρώμε μια φορά την ημέρα, μετά τη παραλία

H πραγματικότητα: Όταν τρεφόμαστε μόνο μια φορά την ημέρα, οδηγούμαστε σε μείωση της μεταβολικής λειτουργίας. Η ταλαιπωρία μετά τη θάλασσα μαζί με τη πείνα ολόκληρης της ημέρας οδηγούν σε ένα τεράστιο γεύμα το οποίο δεν μεταβολίζεται σωστά και οδηγεί σε αύξηση του λίπους. Τα μικρά γεύματα δεν σταματούν ούτε στη παραλία.

πηγή:men24.gr
Αν σας φάνηκε χρήσιμο μοιραστείτε το στα κοινωνικά δίκτυα!!!
Σας ευχαριστoύμε!!!
Georgemman YouTube Channel

loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

eshop-myprotein

Αρχειοθηκη ιστολογιου