9+1 καυτές συμβουλές για να κάψετε λίπος γρήγορα!!!

Ένα θέμα που μας απασχολεί συνέχεια,ειδικά πριν το καλοκαίρι!
Μάθετε πως θα κάψετε λίπος γρήγορα και με ασφάλεια,

ακολουθώντας αυτές τις 10 συμβουλές!!!

symvoules gia kapsimo lipous
Ακολουθείστε πιστά αυτές τις 10 συμβουλές απώλειας λίπους 
και δείτε το σώμα σας να μεταμορφώνεται!!!

1. Μείνετε μακριά από την ζυγαριά!


Ο στόχος που έχει η συντριπτική πλειοψηφία είναι να χάσουν λίπος και να αναπτύξουν την μυική τους μάζα. Αυτό όμως που μπορεί να σας στρεσάρει και να σας απογοητεύσει είναι η ζυγαριά, γι αυτό ξεχάστε την!
Η σύνθεση του σώματος σας και όλες οι αλλαγές που συμβαίνουν,θα τις δείτε στον ένα και μοναδικό αδιάψευστο μάρτυρα, τον καθρέφτη σας!!!

Μπορείτε να γυμνάζεστε συχνά να διατρέφεστε απόλυτα υγιεινά και ας πούμε σε ένα χρόνο ότι βάλατε 5 κιλά μυικό ιστό και ταυτοχρόνως χάσατε 5 κιλά λίπος, τι ακριβώς θα δείτε στην ζυγαριά σας? Απολύτως καμία διαφορά, αν όμως κοιτάξετε τον καθρέφτη σας θα δείτε ένα σφιχτό καλοσχηματισμένο σώμα και σίγουρα θα χωράτε σε πιο στενά ρούχα!

Την ζυγαριά κρατήστε την ως ένα οδηγό. Το πως όμως φαίνεστε στον καθρέφτη και πως αισθάνεστε θα πρέπει να είναι ο χάρτης ώστε να επιτύχετε ο καθένας ξεχωριστά τους προσωπικούς σας στόχους!!!



2. Μειώστε τις θερμίδες σας σταδιακά!


Αν θέλετε να χάσετε λίπος, δεν χρειάζεται να κάνετε απότομα μεγάλη μείωση στις προσλαμβανόμενες θερμίδες! Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να καταστήσει το σώμα μας σε φάση πείνας και αυτό με την σειρά του για να αμυνθεί στις απότομες αλλαγές, μειώνει δραστικά τον μεταβολισμό μας ώστε να μπορεί να επιβιώσει. Αυτό θα καταστήσει δύσκολο το να κάψουμε το λίπος μας.
Για να αποφύγετε αυτή την μεταβολική επιβράδυνση και να επιτρέψετε στο σώμα σας να κάψει το βέλτιστο ποσοστό λίπους, προβείτε σε μικρές μειώσεις θερμίδων, κάθε μια η δυο εβδομάδες!!!


3. Παίξτε με την θερμιδική σας πρόσληψη!


Μεταβάλλοντας την πρόσληψη θερμίδων σας κάθε λίγες ημέρες,αντί να τρώτε ακριβώς το ίδιο ποσό θερμίδων κάθε μέρα,θα κρατήσει το μηχανισμό πείνα υπό έλεγχο και θα συνεχίσετε να καίτε λίπος.
Αυτός είναι ένας πολύ έξυπνος τρόπος για να ξεγελάσετε το σώμα σας και να συνεχίσετε να καίτε λίπος χωρίς να μειώσετε τον μεταβολισμό σας!!!


Όταν είστε σε φάση δίαιτας και έχετε κολλήσει καταναλώνοντας τις ίδιες θερμίδες, το σώμα σας προσαρμόζετε και μειώνει τον μεταβολικό σας ρυθμό επομένως και το κάψιμο του λίπους. Αυτό έχει να κάνει καθαρά με το ορμονικό μας σύστημα.

Όταν τα επίπεδα της λεπτίνης είναι υψηλά, τότε και ο μεταβολικός ρυθμός σας παραμένει υψηλός? όταν τα επίπεδα λεπτίνης είναι μειωμένα, το ίδιο θα συμβεί και με τον μεταβολικό ρυθμό σας.

Όταν για λίγες μέρες κάνουμε μια διατροφή με υψηλότερες θερμίδες και αμέσως μετά για λίγες μέρες μειώνουμε τις θερμίδες και πάλι το ίδιο από την αρχή, διατηρούμε τα επίπεδα της λεπτίνης υψηλά και τον μεταβολισμό μας σε εγρήγορση!!!


4. Προπονηθείτε με βάρη!


Η προπονήσεις με βάρη εκτός από την μυική ενδυνάμωση και ανάπτυξη βοηθάει σημαντικά στο κάψιμο του περιττού λίπους.
Μελέτες δείχνουν ότι, σε αντίθεση με την αερόβια άσκηση η προπόνηση με βάρη αυξάνει τις θερμίδες που καίτε σε κατάσταση ηρεμίας ακόμη και για 48 ώρες μετά την προπόνηση σας!

Ακόμα κι αν ο στόχος σας είναι να κάψετε αποκλειστικά λίπος, θα πρέπει να εντάξετε στο προπονητικό σας πρόγραμμα ασκήσεις με βάρη. Αυτό θα βοηθήσει να αποτρέψει την οποιαδήποτε απώλεια πολύτιμης μυικής μάζας!

Μείωση μυικής μάζας σημαίνει μειώσει του μεταβολισμού οπότε και μείωση και της απώλειας του σωματικού μας λίπους!
Όσο περισσότερη μυική μάζα έχουμε τόσες περισσότερες θερμίδες καίμε όλη την ημέρα!!!

10 καυτές συμβουλές για μυική ανάπτυξη!!!


eshop-myprotein

5. Προπονηθείτε με υψηλή ένταση (HIIT)


Προπόνηση υψηλής έντασης (HIIT) σημαίνει σύντομες ασκήσεις με υψηλή ένταση και σύντομες περιόδους ανάπαυσης.
Αυτή η μέθοδος έχει εξαιρετικά αποτελέσματα και σε συντομότερο χρόνο!

Πάντα να ξεκινάτε με καλή προθέρμανση με μέτρια ένταση.

Ενδεικτικό πρόγραμμα HIIT
hiit askisi ipsilis entasis


6. Φάτε περισσότερο λίπος!


Αν Θέλετε να χάσετε λίπος,τότε φάτε περισσότερο λίπος!
Η κατανάλωση υγιεινών λιπών δηλαδή Ω3 λιπαρά, θα σας βοηθήσει να κάψετε λίπος,να αυξήσετε την μυική σας μάζα και θα προωθήσει την γρηγορότερη αποθεραπεία από τις προπονήσεις σας.
Τα υγιεινά λιπαρά έχουν πολλά οφέλη συνολικά για την υγεία μας, με σημαντικότερο την υγεία της καρδιάς μας!

Για να δούμε λοιπόν ποιες τροφές είναι πλούσιες σε υγιεινά λιπαρά Ω3!
Καρύδια,ελαιόλαδο,κρόκος αυγών,φυστικοβούτυρο,ιχθυέλαιο,λιναρόσπορος,σπόροι CHIA και φυσικά όλα τα λιπαρά ψάρια όπως σολομός,σαρδέλα,σκουμπρί,γάβρος,ρέγκα,τόνος.
Προσοχή!!! Μην προτιμάτε ψάρια που αλιεύονται στον Ατλαντικό ωκεανό,διότι είναι μολυσμένος με υδράργυρο που είναι πολύ επιβλαβής για την υγεία μας!

Ζούμε στην Ελλάδα, προτιμήστε τα δικά μας ψάρια που θεωρούνται από τα ποιοτικότερα παγκοσμίως!!!


7. Κόψτε τους υδατάνθρακες!


Η διατροφή με υπερβολικά χαμηλούς η καθόλου υδατάνθρακες έχει διχάσει κατά καιρούς πολλούς επαγγελματίες αθλητές. Εσείς σε όποια πλευρά και να είστε εφόσον είστε σε πρόγραμμα απώλειας λίπους, σας προτείνω να ελαχιστοποιήσετε όσο αυτό είναι δυνατό τους υδατάνθρακες που προέρχονται από ζάχαρη και άμυλο.


Η διατροφή σας για να χάσετε λίπος θα πρέπει να αποτελείται από υδατάνθρακες που προέρχονται από  φρούτα και λαχανικά εποχής και από την αγαπημένη μου επιλογή που είναι σημαντική εξαίρεση, τις γλυκοπατάτες που απελευθερώνουν σταδιακά τα φυσικά τους σάκχαρα στην κυκλοφορία του αίματος,παρέχοντας σταθερή πηγή ενέργειας χωρίς να αυξάνει απότομα το σάκχαρο στο αίμα που συνδέεται με αύξηση του βάρους-λίπους!!!


Η χρονική στιγμή κατανάλωσης υδατανθράκων επηρεάζει καθοριστικά την καύση λίπους!
Σας συστήνω να καταναλώνετε περισσότερους υδατάνθρακες με το πρωινό σας και γύρω από τις προπονήσεις σας και να τους ελαττώνετε μετά τις 17:00 το απόγευμα όπου και πρέπει να καταναλώνουμε κυρίως πρωτεϊνούχες τροφές και σαλάτες εποχής!!!

1. Διατροφή Bodybuilding - Τα πάντα για τους υδατάνθρακες!!! 

 

8. Αυξήστε την πρωτεΐνη!


Η αύξηση της πρόσληψης πρωτεΐνης θα αυξήσει το μεταβολισμό σας και θα βοηθήσει να διατηρήσετε τη μυϊκή μάζα σας, η οποία βοηθά να κάψετε περισσότερο λίπος!

Πολλές πρόσφατες μελέτες δείχνουν ότι όσοι ακολουθούν μια δίαιτα με υψηλή περιεκτικότητα πρωτεΐνης, ακόμη και αν τρώνε περισσότερα λιπαρά θα χάσουν περισσότερο σωματικό λίπος σε σχέση με αυτούς που ακολουθούν μια δίαιτα υψηλότερη σε υδατάνθρακες!!!


9. Φάτε 6 μικρά γεύματα, και όχι 3 μεγάλα!


Τα πολλά μικρά γεύματα κάθε 3 ώρες περίπου, θα εξασφαλίσει την παροχή των απαραίτητων θρεπτικών συστατικών που απαιτούνται για να αναπτύξουμε την μυική μάζα και να κάψουμε το λίπος μας ευκολότερα.
Με αυτό τον τρόπο επιτυγχάνουμε αύξηση του μεταβολικού μας ρυθμού, καλύτερη αφομοίωση των θρεπτικών συστατικών, αποτρέποντας την κατάσταση πείνας και επομένως επιβράδυνση του μεταβολισμού!

Όταν μεσολαβεί μεγάλος χρόνος μεταξύ των γευμάτων, έχει ως αποτέλεσμα το σώμα για να βρει άμεση πηγή ενέργειας να καίει μυική μάζα(καταβολισμός). Ταυτοχρόνως ο μηχανισμός άμυνας τους σώματος μας σε περιόδους πείνας, αποθηκεύει ευκολότερα σωματικό λίπος για να το χρησιμοποιήσει όταν του χρειαστεί.

Τρώτε πολλά μικρά γεύματα με σαλάτες εποχής,πρωτεΐνες,υγιεινά λιπαρά και υδατάνθρακες και κρατείστε τον μεταβολισμό σας σε υψηλό επίπεδο, καίγοντας περισσότερο λίπος αυξάνοντας την μυική σας μάζα!!!



10. Συμπληρώματα για καύση λίπους ή λιποδιαλύτες!


Η βιομηχανία συμπληρωμάτων διατροφής και ειδικά αυτά της καύσης λίπους είναι πραγματικά τεράστια!
Πολλοί αναρωτιούνται αν είναι τόσο αποτελεσματικά όσο υπόσχονται οι εταιρείες. Θα έλεγα μια δοκιμή θα σας πεισει!
Αυτό όμως που δεν θα πρέπει ποτέ να ξεχνάμε στην προσπάθεια να χάσουμε το περιττό λίπος μας είναι πως το κλειδί της επιτυχίας βρίσκεται στην διατροφή μας!

Ακόμη και αν πάρεις ένα συμπλήρωμα διατροφής θα πρέπει να το συνδυάσεις με καλή διατροφή για να δεις αποτελέσματα, οπότε είναι δικιά σου επιλογή τι θα κάνεις.


Αυτό που σου προτείνω και θα σε βοηθήσει σημαντικά είναι να πίνεις 2-3 φλιτζάνια πράσινο τσάι με φρέσκο χυμό από βιολογικά λεμόνια, πλούσιο σε κατεχίνες χωρίς ζάχαρη και γλυκαντικά και φυσικά ποτέ τα γνωστά ICE TEA που περιέχουν ίχνη από τσάι και πολύ ζάχαρη.
Βάλε στην διατροφή σου καυτερές πιπεριές bird's eye,πιπέρι cayenne,σκόνη μουστάρδα, κανέλα και χρώμιο για καλύτερη λειτουργιά της ινσουλίνης και εξισορρόπηση του σακχάρου στο αίμα!!!


Αυτές είναι οι 10 συμβουλές που ακολουθώ και σας προτείνω να δοκιμάσετε!
Αν είστε από εκείνους που παραπονιούνται ότι δεν παρουσιάζει βελτίωση το σώμα σας, κάντε την αυτοκριτική σας δείτε τι πραγματικά φταίει στην διατροφή και στην προπόνηση σας και αλλάξτε το άμεσα!
Είμαι πάντα ανοιχτός και διαθέσιμος να συζητήσουμε και να ανταλλάξουμε απόψεις και μεθόδους.
Να γυμνάζεστε συστηματικά, να διατρέφεστε υγιεινά και να έχετε πάντα ΥΓΕΙΑ!!!

Διαβάστε επίσης:

http://health-beauty-internet.blogspot.gr/2015/02/vale-freno-ston-katavolismo-ektinasontas-sta-ypsi-ton-anavolismo.html

Απαγορεύεται η αντιγραφή-αναδημοσίευση χωρίς την έγκριση του συγγραφέα!!!

Γιώργος Εμμανουηλίδης
πηγή:http://health-beauty-internet.blogspot.gr
Αν σας φάνηκε χρήσιμο μοιραστείτε το στα κοινωνικά δίκτυα!!!
Σας ευχαριστoύμε!!!
Georgemman YouTube Channel

loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

eshop-myprotein

Αρχειοθηκη ιστολογιου