Ξεκίνησα γυμναστική αλλά δεν χάνω βάρος....

askisi gia xasimo varous
Η γυμναστική είναι ίσως το μεγαλύτερο δώρο που μπορεί να κάνει κάποιος στον εαυτό του. Το γιατί είναι πιθανότατα γνωστό σε όλους μας αφού πέρα από τα οργανικά οφέλη που παρέχει, μπορεί να μας κάνει να νιώσουμε ευφορία, να αυξήσουμε τις καύσεις του οργανισμού μας αλλά και την ευεξία μας. Μπορεί επιπλέον να μας βοηθήσει στην προσπάθειά μας να χάσουμε τα περιττά κιλά.
Η επιλογή του συνδυασμού δίαιτα και άσκηση είναι η καταλληλότερη για την επίτευξη του στόχου μας, την απώλεια κιλών .
Ωστόσο, πολύ συχνά συμβαίνει να ξεκινάμε κάποιο πρόγραμμα γυμναστικής, ή έστω περπάτημα, και η ένδειξη της ζυγαριάς να παραμένει η ίδια, ή να δείχνει αύξηση του σωματικού μας βάρους.
Αυτό πολλές φορές μπορεί να μας δημιουργήσει ένα αίσθημα πανικού ή και θλίψης γιατί νιώθουμε ότι δεν υπάρχει ανταμοιβή για τους κόπους που καταβάλλουμε.

Δεν χρειάζεται ούτε να στεναχωριέστε ούτε να πανικοβάλλεστε, ούτε να αναρωτιέστε εάν χάλασε η ζυγαριά. Είναι πολύ φυσιολογικό, ειδικά εάν η άσκηση δεν αποτελούσε συνήθεια για εσάς, να μην παρατηρείται κάποια διαφορά στην ένδειξη της ζυγαριάς τον πρώτο καιρό (συνήθως για την 1η και 2η εβδομάδα).

Η άσκηση αυξάνει την λειτουργία των μυών με αποτέλεσμα ο οργανισμός να χρησιμοποιεί θρεπτικά συστατικά (πρωτεΐνες ) για να «χτίσει» τους μύες σας. Αυτή η προσαρμογή είναι έντονη τις πρώτες μέρες έναρξης της νέας φυσικής σας δραστηριότητας.

Η άσκηση δρα μειώνοντας το σωματικό σας λίπος και το λογικό θα ήταν να μειώνεται και το βάρος σας. Ωστόσο, παράλληλα με την μείωση του σωματικού λίπους συντελείτε και αύξηση του όγκου των μυών.

Έτσι λοιπόν καταλαβαίνετε ότι, εάν έχετε χάσει 1 κιλό σωματικού λίπους και έχετε κερδίσει 1 κιλό μυϊκής μάζας το βάρος σας στη ζυγαριά δεν θα μεταβληθεί.
Ωστόσο, ο οργανισμός μας θα αυξήσει την μυϊκή του μάζα μέχρι ενός σημείου, οπότε και θα αρχίσετε να χάνετε και πάλι βάρος και μάλιστα πιο γρήγορα και πιο εύκολα.

πηγή :  newsit.gr
Αν σας φάνηκε χρήσιμο μοιραστείτε το στα κοινωνικά δίκτυα!!!
Σας ευχαριστoύμε!!!
Georgemman YouTube Channel

loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

eshop-myprotein

Αρχειοθηκη ιστολογιου