Κάνεις ΔΙΑΙΤΑ? Προτίμησε την ΠΡΩΤΕΙΝΗ!!!

Κάνεις ΔΙΑΙΤΑ? Προτίμησε την ΠΡΩΤΕΙΝΗ

 Αποτελεσματική η δίαιτα με πρωτεΐνες!!!


Νέα μεγάλη διατροφική έρευνα Ευρωπαίων επιστημόνων αποκάλυψε πως ο καλύτερος τρόπος απώλειας βάρους δεν είναι άλλος από μια δίαιτα πλούσια σε πρωτεΐνες και παράλληλα φτωχή σε κατεργασμένους υδατάνθρακες και άμυλο, όπως λευκό ψωμί και άσπρο ρύζι.

Οι ερευνητές, υπό τον δρ. Τόμας Μάινερτ Λάρσεν του Τμήματος Επιστημών της Ζωής του πανεπιστημίου της Κοπεγχάγης, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο ιατρικό περιοδικό “New England Journal of Medicine”, σύμφωνα με τα πρακτορεία Ρόιτερ και Γαλλικό, ονόμασαν την έρευνά τους -που χρηματοδοτήθηκε με 14,5 εκατ. ευρώ από την ΕΕ- με το ελληνικό όνομα «Διογένης». Στην μελέτη συμμετείχε και η Ελληνίδα διατροφολόγος Αγγελική Παπαδάκη της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου Κρήτης.

Αν θέλετε να χάσετε βάρος, πρέπει να ακολουθήσετε μια δίαιτα πλούσια σε πρωτεΐνες ,

με πιο πολύ άπαχο κρέας, γαλακτοκομικά προϊόντα με λίγα λιπαρά και όσπρια, και παράλληλα με λιγότερες θερμίδες από επεξεργασμένους υδατάνθρακες, όπως το άσπρο ρύζι και ψωμί. Με αυτή τη δίαιτα, μπορείτε να τρώτε μέχρι να χορτάσετε, χωρίς να χρειάζεται να μετράτε τις θερμίδες και χωρίς να παχαίνετε, σύμφωνα με τους επιστήμονες.
Στην έρευνα συμμετείχαν 772 οικογένειες από οκτώ ευρωπαϊκές χώρες, αποτελούμενες από 938 ενηλίκους ηλικίας 18 - 65 ετών και 827 παιδιά ηλικίας πέντε έως 17 ετών. Οι υπέρβαροι ενήλικες ακολούθησαν αυτή τη δίαιτα επί οκτώ εβδομάδες και έχασαν κατά μέσο όρο 11 κιλά ο καθένας.

Σημαντικός εμφανίζεται στη νέα δίαιτα ο ρόλος του λεγόμενου «γλυκαιμικού δείκτη», 

που δείχνει πόσο γρήγορα αυξάνεται η γλυκόζη στο αίμα μετά την κατανάλωση διαφόρων τροφών. Η νέα δίαιτα δείχνει ότι, εκτός από την αύξηση στην λήψη πρωτεϊνών, οι άνθρωποι, για να χάσουν βάρος, πρέπει να τρώνε τροφές με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, όπως ψωμί ολικής αλέσεως. Μια δίαιτα με χαμηλές πρωτεΐνες, αλλά με τροφές που αυξάνουν το γλυκαιμικό δείκτη, τελικά προσθέτουν κιλά. Όμως δυστυχώς, οι περισσότερες ετικέτες τροφίμων δεν αναφέρουν το γλυκαιμικό δείκτη τους.

πηγη:clickatlife.gr
Αν σας φάνηκε χρήσιμο μοιραστείτε το στα κοινωνικά δίκτυα!!!
Σας ευχαριστoύμε!!!



Δείτε κάτι που σας ενδιαφέρει!!!
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

eshop-myprotein

Αρχειοθηκη ιστολογιου