Tίπς και τρίκς για να μειώσεις τις ΘΕΡΜΙΔΕΣ!!!

Τίπς για να μειώσουμε θερμίδες

Τίπς για να μειώσουμε θερμίδες!!!


Ξεχάστε τις πίτες, τις σοκολάτες και τα γλυκίσματα. Ήρθε η ώρα να βάλετε ένα «stop» στις παχυντικές σας συνήθειες, ελέγχοντας τις θερμίδες που προσλαμβάνετε.Έτσι δε θα χρειαστεί να προβείτε σε δίαιτες express της τελευταίας στιγμής και θα μπορείτε να «τσιμπολογάτε» πολύ πιο άνετα, όταν θα βγαίνετε με παρέα, χωρίς να έχετε τύψεις και χωρίς να επιβαρύνετε τη σιλουέτα και την υγεία σας. Οι αυστηρές δίαιτες και οι ακραίες επιλογές δεν προτείνονται.

Δε χρειάζεται λοιπόν κόπος, αλλά τρόπος!


Και σύμφωνα με τους διατροφολόγους, ο καλύτερος τρόπος για να χάσουμε βάρος και να το κρατήσουμε μακριά, είναι να τροποποιήσουμε «έξυπνα» τις διατροφικές μας συνήθειες έτσι ώστε να μειώσουμε τις θερμίδες, χωρίς να στερούμαστε. Πώς όμως θα το καταφέρουμε; Με μερικά έξυπνα, αλλά ιδιαίτερα αποτελεσματικά «κόλπα»! Δείτε:
•Ζητάτε πάντα να σας βάζουν το dressing της σαλάτας στο πλάι, έτσι ώστε να μπορείτε να το αποφεύγετε.
•Μασήστε μια τσίχλα ή φάτε ένα φρούτο, αντί για ένα μπισκότο σοκολάτας.
•Αναμείξτε χυμό λεμονιού και ελαιόλαδο για ένα υγιεινό και χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά, dressing.
•Επιλέξτε όσο πιο υγιεινά συστατικά όταν παραγγέλνετε πίτσα (π.χ. μεσογειακή πίτσα, πίτσα χωρίς πολλά αλλαντικά κ.τ.λ.).
•Προτιμήστε τη μαύρη από τη λευκή ζάχαρη στον καφέ σας.
•Αντικαταστήστε το λευκό ψωμί με πολύσπορο ή ολικής άλεσης.
•Πιείτε νερό αντί άλλων ποτών με ζάχαρη ή αναψυκτικών που θα σας βαρύνουν με επιπλέον θερμίδες.
•Μείωση θερμίδων δε σημαίνει απαγόρευση στα γλυκά. Μπορείτε να τρώτε, αλλά σε μικρές ποσότητες και όσο πιο σπάνια γίνεται. Επίσης έξυπνες επιλογές όπως το να βγάζετε τη σαντιγί ή να παραλείπετε το σιρόπι σοκολάτας, μπορούν να αποδειχθούν «σωτήριες».

Προτιμήστε τροφές υψηλές σε πρωτεΐνες και φτωχές σε υδατάνθρακες.

Οι πρωτεΐνες απαιτούν μια περίπλοκη διαδικασία για να μετατραπούν σε ενέργεια και σας κάνουν να αισθάνεστε καλά.
•Περιορίστε τις αμυλώδεις τροφές, όπως οι πατάτες, καθώς περιέχουν πολλές θερμίδες. Αν δε μπορείτε να τις αποφύγετε, καταναλώστε τις σε μικρές ποσότητες ή αντικαταστήστε τις με όσπρια που είναι πλούσια σε βιταμίνες και ίνες.
•Μειώστε τις ποσότητες στις μερίδες σας. Δε χρειάζεται να τρώτε 3 μεγάλα γεύματα τη μέρα. Κάντε τα 4-5, αλλά αρκετά πιο μικρά. Έτσι θα έχετε το μεταβολισμό σας ενεργοποιημένο όλη την ημέρα.
•Αποφύγετε το λίπος στο μαγείρεμα. Αντί να γεμίζετε τα σκεύη με βούτυρο ή λάδι, μετρήστε το με το κουτάλι και προτιμήστε το ελαιόλαδο σε κάθε περίπτωση.
Γιώργος Εμμανουηλίδης
πηγή:http://health-beauty-internet.blogspot.gr
Αν σας φάνηκε χρήσιμο μοιραστείτε το στα κοινωνικά δίκτυα!!!
Σας ευχαριστoύμε!!!
Georgemman YouTube Channel

loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

eshop-myprotein

Αρχειοθηκη ιστολογιου