Νο3 Mύθοι σχετικά με τη ΔΙΑΙΤΑ και το ΑΔΥΝΑΤΙΣΜΑ!!!

Νο3 Mύθοι σχετικά με τη ΔΙΑΙΤΑ και το ΑΔΥΝΑΤΙΣΜΑ

Μέρος 3ο

Στο παρακάτω άρθρο θα γνωρίσουμε κάποιους από τους πιο φημισμένους μύθους σχετικά με τη δίαιτα και το αδυνάτισμα ώστε να ξέρουμε τι να προσέξουμε σε ένα πρόγραμμα απώλειας βάρους!!!

 

Τα ζυμαρικά, οι πατάτες και οι άλλες αμυλώδεις τροφές είναι πολύ παχυντικές

Οι τροφές αυτές περιέχουν υδατάνθρακες και όχι λίπος, και συνεπώς δεν είναι παχυντικές. Γίνονται όμως παχυντικές όταν προσθέτουμε λιπαρές ουσίες, όπως σάλτσες, βούτυρο, κρέμα γάλακτος ή τυριά. Επιπλέον είναι εύκολο να καταναλωθούν σε μεγάλες ποσότητες, κάτι που οπωσδήποτε δεν συμβάλλει στην απώλεια βάρους. Σημαντικός επίσης είναι και ο τρόπος μαγειρέματος (π.χ. τηγανητές πατάτες ή πάρα πολύ λάδι στις πατάτες φούρνου), ο οποίος μπορεί να συνεπάγεται έως και τετραπλάσιο αριθμό θερμίδων.

 

Η ζυγαριά είναι ο μόνος τρόπος ελέγχου της απώλειας κιλών

(Τα πάντα για την ΖΥΓΑΡΙΑ,λέει αλήθεια ή ψέματα?)

Η ζυγαριά δεν δείχνει την απώλεια λίπους, καθώς ο μυϊκός ιστός είναι βαρύτερος από τον λιπώδη ιστό. Μπορεί δηλαδή κάποιος να έχει χάσει λίπος, αλλά να ζυγίζει λίγο παραπάνω επειδή έχει κερδίσει μυϊκή μάζα. Πιο σημαντική λοιπόν από την ένδειξη των κιλών είναι η μέτρηση της σύστασης του σώματος, δηλαδή το ποσοστό λίπους και άλιπης σωματικής μάζας.

 

(10 μυστικά για να χάσετε λίπος κι όχι μυς!!!)

 

Τα κιλά χάνονται τρώγοντας ελάχιστα έως καθόλου

Όχι. Το να στερούμε την τροφή από τον εαυτό μας είναι τόσο σοβαρό όσο το να αφήσουμε ένα μωρό νηστικό. Μπορούμε να απολαμβάνουμε τις τροφές που μας αρέσουν σε λογικές ποσότητες και να χάνουμε βάρος, αρκεί να καίμε περισσότερες θερμίδες απ’ όσες παίρνουμε με την τροφή.



Ιωάννα Αδαμίδου
Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, Βιολόγος
Αν σας φάνηκε χρήσιμο μοιραστείτε το στα κοινωνικά δίκτυα!!!
Σας ευχαριστoύμε!!!
Georgemman YouTube Channel

loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

eshop-myprotein

Αρχειοθηκη ιστολογιου