Μείγμα ΠΡΩΤΕΙΝΗΣ και ΥΔΑΤΑΝΘΡΑΚΑ για μεταπροπονητικό γεύμα!!!

proteini muiki anaptyksi

Η διατροφή ενός αθλητή είναι πολύ απαιτητική και πολύ σημαντική από το πρωί ως το βράδυ.Το πιο σημαντικό και καθοριστικό όμως γεύμα που θα ωθήσει τον αθλητή πιο κοντά στον στόχο του είναι το μεταπροπονητικό. Μετά την προπόνηση το σώμα φανταστείτε ότι είναι ένα σφουγγάρι που διψάει απεγνωσμένα για θρεπτικά συστατικά έτοιμο να τα αφομοίωση στο μέγιστο!!!

Ο σκοπός εδώ είναι η αναπλήρωση των αποθεμάτων γλυκογόνου. Όσο πιο γρήγορα γίνει, τόσο το καλύτερο. Ιδανικό για αυτή την περίπτωση είναι ένα μείγμα μεγαλύτερης συγκέντρωσης από 5% (υπέρτονο) και με πλουσιότερη αναλογία σε απλούς υδατάνθρακες. Απαιτείται μεγάλη έκκριση ινσουλίνης για να μεταφερθεί η γλυκόζη από το αίμα στους μύες και το συκώτι, για τη δημιουργία μυϊκού και ηπατικού γλυκογόνου.

Κατάλληλο συμπλήρωμα υδατανθράκων για μετά την προπόνηση, αν και παρεξηγημένο από τους αθλητές, είναι οι λεγόμενες "πρωτεΐνες όγκου". Οι φόρμουλες αυτές περιέχουν πρωτεΐνη από 15-35%, ανάλογα με την κατασκευάστρια εταιρεία, και όλο το υπόλοιπο είναι υδατάνθρακες (περίπου 80%), βιταμίνες και ιχνοστοιχεία, καθώς και ελάχιστα λίπη (περίπου 2%). Ο συνδυασμός υδατανθράκων-πρωτεϊνών είναι άριστος για μετά την προπόνηση, καθώς η πρωτεΐνη προμηθεύει τον οργανισμό με αμινοξέα που θα βοηθήσουν το μυϊκό του σύστημα να επαναδομηθεί.
Προσωπική επιλογή πρωτεΐνη υδρολυμένου ορού γάλακτος ή Whey protein isolate σε συνδυασμό με δεξτρόζη ή μαλτοδεξτρίνη για ταχύτατη απορρόφηση η για όσους επιθυμούν μια μεγάλη ώριμη μπανάνα αμέσως μετά την προπόνηση. Τέλος, η επιλογή μια καλής πολυβιταμίνης - ιχνοστοιχείων, βοηθούν στην αναπλήρωση των πολύτιμων ουσιών που χάθηκαν με τον ιδρώτα, αλλά και στη γενικότερη τόνωση του οργανισμού.
http://tidd.ly/cb7c2cf8
Γιώργος Εμμανουηλίδης
πηγή:http://health-beauty-internet.blogspot.gr
Αν σας φάνηκε χρήσιμο μοιραστείτε το στα κοινωνικά δίκτυα!!!
Σας ευχαριστoύμε!!!
@georgemman
https://www.instagram.com/georgemman
Georgemman YouTube Channel

loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

eshop-myprotein

Αρχειοθηκη ιστολογιου