Νο2 Mύθοι σχετικά με τη ΔΙΑΙΤΑ και το ΑΔΥΝΑΤΙΣΜΑ!!!

muthoi diaita adynatisma

Μέρος 2ο

Στο παρακάτω άρθρο θα γνωρίσουμε κάποιους από τους πιο φημισμένους μύθους σχετικά με τη δίαιτα και το αδυνάτισμα ώστε να ξέρουμε τι να προσέξουμε σε ένα πρόγραμμα απώλειας βάρους!!!

4.Η πρωτεΐνη χτίζει μυς

(ΠΡΩΤΕΙΝΕΣ: Για Μυϊκή Μάζα και Ανάκτηση Δυνάμεων )

Η προπόνηση είναι εκείνη που αυξάνει την μυϊκή μάζα. Αν γίνεται υπερβολική κατανάλωση τροφών πλούσιων σε πρωτεΐνες όπως κρέας, αυγά και γαλακτοκομικά, το περίσσευμα πρωτεΐνης αποθηκεύεται στον οργανισμό με την μορφή λίπους και όχι μυών.

5.Η κατανάλωση αλκοολούχων ποτών δεν αυξάνει το σωματικό βάρος

Το αλκοόλ περιέχει 7 θερμίδες ανά γραμμάριο, σε σύγκριση με 4 θερμίδες ανά γραμμάριο υδατάνθρακα, 4 θερμίδες ανά γραμμάριο πρωτεΐνης και 9 θερμίδες ανά γραμμάριο λίπους. Ωστόσο, δεν αποτελεί θρεπτικό συστατικό, συνεπώς δεν προσδίδει στην ανάπτυξη, στην συντήρηση ή στην επισκευή των ιστών. Η υπερκατανάλωση αλκοόλ συνεπάγεται την μετατροπή του σε λίπος και συχνά προκαλεί σημαντικές οργανικές βλάβες κυρίως στο συκώτι.

6.Τροφές όπως το λεμόνι και το γκρέιπφρουτ καίνε το λίπος

Τίποτα δεν καίει λίπος παρά μόνο ή αεροβική σωματική άσκηση (Αερόβια άσκηση και κάψιμο λίπους!!!) ειδικά όταν διαρκεί πάνω από μισή ώρα. Απλώς τα περισσότερα φρούτα και λαχανικά έχουν πολύ λίγες θερμίδες, οπότε ευνοούν την απώλεια βάρους. Αξίζει να αναφερθεί ότι το νερό, το τσάι και ο καφές δίχως ζάχαρη ή γάλα δεν έχουν θερμίδες.
 Διαβάστε επίσης:

Νο3 Mύθοι σχετικά με τη ΔΙΑΙΤΑ και το ΑΔΥΝΑΤΙΣΜΑ!!!


Ιωάννα Αδαμίδου
Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, Βιολόγος
Αν σας φάνηκε χρήσιμο μοιραστείτε το στα κοινωνικά δίκτυα!!!
Σας ευχαριστoύμε!!!
Georgemman YouTube Channel

loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

eshop-myprotein

Αρχειοθηκη ιστολογιου