ΜΟΥΣΛΙ...ΣΟΥΠΕΡ ΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΥΨΗΛΟ ΜΕΤΑΒΟΛΙΣΜΟ!!!!

Μούσλι σούπερ τροφή για υψηλές καύσεις
Σε μία περίοδο της ζωής μου που πραγματικά φυτοζωούσα, προκειμένου να τρώω κάτι θρεπτικό, που να με στηρίζει όλη μέρα, άρχισα να τρώω μούσλι. Αλήθεια, γνωρίζετε πως το μούσλι βρίσκεται στην κορυφή της υγιεινής διατροφής, καθώς είναι μία τροφή πλούσια σε φυτικές ίνες, ιχνοστοιχεία και σίδηρο; Μας προσφέρει μεγάλη ενέργεια για να ανταπεξέλθουμε στις καθημερινές μας δραστηριότητες και μας βοηθά να έχουμε καλό μεταβολισμό.
eshop-myprotein
Μία φίλη μου μού έδειξε πως φτιάχνει το δικό της, το οποίο η αλήθεια είναι πως το άλλαξα κάπως. Αυτή λοιπόν την ιδιαίτερα θρεπτική, υγιεινή, πανεύκολη και αρκετά φθηνή συνταγή μούσλι θα μοιραστώ μαζί σας.
Το γνωστό σε όλους μας μούσλι είναι ένα υγιεινό και πολύ αγαπημένο από πολλούς ανθρώπους πρωινό. Τα βασικά του συστατικά είναι ωμά δημητριακά, φρούτα και ξηροί καρποί. Η συνταγή αποτελεί έμπνευση ενός Ελβετού γιατρού, του Maximilian Oskar Bircher-Benner (1867-1939), πρωτοπόρου στην έρευνα των  διατροφικών συνηθειών, ο οποίος δημιούργησε μία ισορροπημένη δίαιτα που βασιζόταν στα ωμά λαχανικά και τα φρούτα προκειμένου να θεραπεύσει τους ασθενείς του. Ο ίδιος υποστήριζε πως το μούσλι με μήλα έχει την ίδια θρεπτική αξία με το μητρικό γάλα και ότι γιατρεύει σιγά αλλά σταθερά πάρα πολλές παθήσεις του πεπτικού συστήματος. Από κει και πέρα η συνταγή έγινε πασίγνωστη και τόσο δημοφιλής, ώστε πλέον πολύς κόσμος να προτιμά να τρώει μούσλι ακόμα και για μεσημεριανό!

Συνταγή για σπιτικό χειροποίητο μούσλι

Υλικά
  • 2 κουταλιές της σούπας βρώμη
  • 1 κουταλιά της σούπας σουσάμι
  • 1 κουταλιά της σούπας κινόα (θα το βρείτε σε καταστήματα με βιολογικά προϊόντα)
  • 1 κουταλιά της σούπας μαύρη σταφίδα (αν σας αρέσει μπορείτε να βάλετε ξανθή, εγώ τρελαίνομαι για μαύρη)
  • 1 κουταλιά της σούπας κακάο
  • 1 κοφτή κουταλιά του τσαγιού κανέλα
  • 10 σπασμένους ξηρούς καρπούς (όπως αμύγδαλα, καρύδια)
  • μισό μήλο
  • μισή μπανάνα
  • 2-3 αποξηραμένα βερίκοκα κομμένα σε μικρά κομματάκια
  • γάλα (όσο επιθυμείτε)
Εκτέλεση
Κόβουμε τα φρούτα σε μικρά κομμάτια και τα τοποθετούμε σε ένα μπωλ ή μία μεγάλη κούπα. Ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά και τα ανακατεύουμε καλά όπως θα κάναμε με μια λαχταριστή σαλάτα. Ιδού, το πρωινό σας είναι έτοιμο!
Χρόνος προετοιμασίας: 5 λεπτά
Μερίδες: Η δόση για τη συνταγή αυτή είναι για μία τεράστια κούπα (500ml) που μπορείτε είτε να την καταβροχθίσετε μόνοι σας είτε με παρέα!
Χρήσιμο να γνωρίζουμε: Καλό θα ήταν να χρησιμοποιούμε φρούτα εποχής. Επομένως, μπορείτε να βάλετε ό,τι εποχικό υπάρχει. Καλές επιλογές για τον χειμώνα είναι τα φρούτα που σας αναφέρω στα υλικά, καθώς και το αχλάδι και για την άνοιξη και το καλοκαίρι οι φράουλες (δίνουν υπέροχο άρωμα), το ροδάκινο, το πεπόνι, τα σταφύλια, τα βερίκοκα, τα δαμάσκηνα, ο ανανάς. Τα φρούτα είναι ιδιαίτερα σημαντικά για τη διατροφή μας, καθώς βοηθούν στην καλή λειτουργία του οργανισμού. Από αποξηραμένα μπορείτε να βάλετε παπάγια, cranberries, ανανά, σύκο, ακόμα και χουρμάδες αν σας αρέσουν τα γλυκά. Από ξηρούς καρπούς προσωπικά βάζω πάντα ό,τι έχω, αμύγδαλα, καρύδια, φυστίκια (προτιμώ τα Αιγίνης), ηλιόσπορους καθαρισμένους από τα φλούδια τους και ό,τι άλλο τραβάει η όρεξή μου. Οι ξηροί καρποί είναι εξίσου σημαντικοί, καθώς περιέχουν τα Ω3 λιπαρά, που βοηθούν στην ανάπτυξη του νευρικού συστήματος. Το γάλα τέλος (ή το γιαούρτι, αν το προτιμάτε) είναι τροφές πλούσιες σε ασβέστιο και πρωτεΐνες.
Καλή σας όρεξη!
Δοκιμάστε τη συνταγή αυτή! Είναι ιδιαίτερα γευστική και λαχταριστή! Με το να χρησιμοποιείτε τα δικά σας υλικά, αποφεύγετε όλα τα συντηρητικά που περιέχουν οι συσκευασίες στο σούπερ μάρκετ. Ξεκινήστε όπως κι εγώ να φτιάχνετε το δικό σας μούσλι και δεν θα θέλετε να σταματήσετε να τρώτε!! Και μην ξεχνάτε πως είναι πλήρως υγιεινό, θρεπτικό, φθηνό και πανεύκολο!
Γιώργος Εμμανουηλίδης
πηγή:http://health-beauty-internet.blogspot.gr
Αν σας φάνηκε χρήσιμο μοιραστείτε το στα κοινωνικά δίκτυα!!!
Σας ευχαριστoύμε!!!
Georgemman YouTube Channel

loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

eshop-myprotein

Αρχειοθηκη ιστολογιου