ΛΙΠΗ
Αν και πιστεύουμε ότι το λίπος δεν είναι ωφέλιμο, δεν είναι όλα τα λίπη επιβλαβή. Υπάρχουν ωφέλιμα λίπη, για παράδειγμα λιπαρά οξέα Ωμέγα 3, τα οποία βοηθούν στη μείωση των φλεγμονών, προστατεύουν την καρδιά και είναι ζωτικής σημασίας για το μυαλό. Μερικά κορεσμένα λίπη στο κόκκινο κρέας μπορούμε να τα τρώμε, αλλά σε πολύ μικρές ποσότητες. Τα τρανς λιπαρά οξέα που υπάρχουν στην μαργαρίνη μαγειρικής και στη σκληρή μαργαρίνη θα πρέπει να αποφεύγονται εντελώς. Φυτικά λάδια, σαν το αραβοσιτέλαιο και το ηλιέλαιο, πρέπει να μειωθούν στο ελάχιστο, επειδή περιέχουν πάρα πολλά λιπαρά οξέα Ωμέγα 6.
Φάτε:
• Αβοκάντο
• Ιχθυέλαιο
• Λάδι λιναρόσπορου
• γάμμα λινολεϊκό οξύ (π.χ. έλαιο νυχτολούλουδου)
• Σπόροι σταφυλιού
• Λάδι κάνναβης
• Μονοακόρεστα λιπαρά: ελιές, ελαιόλαδο, κραμβέλαιο
• Ωμέγα 3 λιπαρά οξέα από ιχθυέλαιο και λινέλαιο
Σκεφτείτε το:
• Τυρί κρέμα
• Ξινή κρέμα
• Σπορέλαια: Αραβοσιτέλαιο & ηλιέλαιο
Σταματήστε:
• Υδρογονωμένα λιπαρά οξέα και μερικώς υδρογονωμένα λιπαρά οξέα που περιέχονται σε σκληρές μαργαρίνες και πολλά επεξεργασμένα τρόφιμα.
• Κορεσμένα λιπαρά από πολλά τροπικά έλαια όπως το λάδι καρύδας.
• Κορεσμένα λιπαρά κυρίως από κρέας, γαλακτοκομικά προϊόντα (βούτυρο) και αυγά.
Γιώργος Εμμανουηλίδης
πηγή:http://health-beauty-internet.blogspot.gr
Tweet
Αν και πιστεύουμε ότι το λίπος δεν είναι ωφέλιμο, δεν είναι όλα τα λίπη επιβλαβή. Υπάρχουν ωφέλιμα λίπη, για παράδειγμα λιπαρά οξέα Ωμέγα 3, τα οποία βοηθούν στη μείωση των φλεγμονών, προστατεύουν την καρδιά και είναι ζωτικής σημασίας για το μυαλό. Μερικά κορεσμένα λίπη στο κόκκινο κρέας μπορούμε να τα τρώμε, αλλά σε πολύ μικρές ποσότητες. Τα τρανς λιπαρά οξέα που υπάρχουν στην μαργαρίνη μαγειρικής και στη σκληρή μαργαρίνη θα πρέπει να αποφεύγονται εντελώς. Φυτικά λάδια, σαν το αραβοσιτέλαιο και το ηλιέλαιο, πρέπει να μειωθούν στο ελάχιστο, επειδή περιέχουν πάρα πολλά λιπαρά οξέα Ωμέγα 6.
Φάτε:
• Αβοκάντο
• Ιχθυέλαιο
• Λάδι λιναρόσπορου
• γάμμα λινολεϊκό οξύ (π.χ. έλαιο νυχτολούλουδου)
• Σπόροι σταφυλιού
• Λάδι κάνναβης
• Μονοακόρεστα λιπαρά: ελιές, ελαιόλαδο, κραμβέλαιο
• Ωμέγα 3 λιπαρά οξέα από ιχθυέλαιο και λινέλαιο
Σκεφτείτε το:
• Τυρί κρέμα
• Ξινή κρέμα
• Σπορέλαια: Αραβοσιτέλαιο & ηλιέλαιο
Σταματήστε:
• Υδρογονωμένα λιπαρά οξέα και μερικώς υδρογονωμένα λιπαρά οξέα που περιέχονται σε σκληρές μαργαρίνες και πολλά επεξεργασμένα τρόφιμα.
• Κορεσμένα λιπαρά από πολλά τροπικά έλαια όπως το λάδι καρύδας.
• Κορεσμένα λιπαρά κυρίως από κρέας, γαλακτοκομικά προϊόντα (βούτυρο) και αυγά.
Γιώργος Εμμανουηλίδης
πηγή:http://health-beauty-internet.blogspot.gr
Αν σας φάνηκε χρήσιμο μοιραστείτε το στα κοινωνικά δίκτυα!!!
Σας ευχαριστoύμε!!!
Σας ευχαριστoύμε!!!
loading...
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου